Місто

У Житомирі нові автобуси до об’єднання будуть працювати на діючих маршрутах за тимчасовими договорами, - Ткачук

25 April 2018, 12:14

Нові автобуси ще проходять техогляд, а потім будуть працювати за тимчасовими договорами на діючих маршрутах.

Про це 25 квітня в коментарі Житомир.info розповів заступник мера Житомира Дмитро Ткачук.

«Зараз автобуси знаходяться на території депо №1, на Ольжича, вони ще проходять техогляд перед актом прийому-передачі, після чого будуть передані на ТТУ. Паралельно проводяться наступні процедури: закупівля пального, набір водіїв, пошиття форми для них, визначення маршрутів. Ці оргмоменти будуть тривати ще впродовж місяця», - сказав Ткачук.

Маршрути, на які пустять новенькі мінські автобуси, ще не визначені.

«На сьогоднішній момент маємо кілька сценаріїв, куди ці автобуси можна примінити. 17 автобусів – це 1,5-2 маршрути, у нас є критичні (напрямки) по пасажиропотоку – мікрорайони Богунія і Крошня, де складнощі з виїздом в «години пік». Є соціальні мікрорайони – вулиця Максютова чи Мар’янівка. Зараз також дивимося на поведінку приватних перевізників, до яких були суттєві претензії по якості обслуговування, якщо хтось виправляється – то ці фактори враховуються, якщо ситуація не змінюється і люди не можуть виїхати з мікрорайону, то будемо страхувати комунальним транспортом», - пояснив Дмитро Ткачук.

За його словами, через місяць нові автобуси виїдуть на маршрути і конкурс проводити для цього не будуть.

«Окремо конкурсу не буде, ми запустимо терміном до 3 місяців на тимчасових договорах, а вже коли буде загальний конкурс в цілому на всю мережу, спільно з міськими і приміськими маршрутами, то тоді вже будемо говорити про конкурси. Автобуси запустимо на діючий маршрут, додаткових маршрутів запроваджувати не плануємо», - сказав заступник мера.

Анонсоване на початку цього року об’єднання міських та приміських автобусних маршрутів має статися до кінця поточного року, а конкурси почнуть оголошувати вже влітку.

«Дата проведення конкурсів – липень місяць, початок дії договорів – жовтень-листопад. За два місяці до закінчення договорів можна провести конкурси, щоб не втрачати час. Щодо вартості проїзду, то наша пропозиція полягає в тому, щоб принцип оплати за кілометраж поширювався, в тому числі, й на приміські маршрути. Відповідно, по угодах з територіальними громадами, які вони (перевізники) обслуговують, здійснюватиметься спільна виплата за дану транспорту роботу», - зазначив Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, 21 квітня на Соборному майдані за участю віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка відбулася урочиста передача автобусів виробництва Мінського автозаводу комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». Мер Житомира повідомив, що автобуси закупили виключно за кошти міського бюджету, сукупна вартість всього проекту (40 автобусів) складає 134 мільйона гривень, один коштує 120 тис. доларів.

Як повідомляв Житомир.info, 64 мільйони гривень на придбання автобусів для Житомирського ТТУ депутати міської ради виділили під час позачергової сесії 25 січня 2018 року. Також депутати дали дозвіл на закупівлю рухомого складу в лізинг. В лютому 2018 мер їздив на Мінський автомобільний завод, у якого Житомир планував закупити у лізинг 40 автобусів «МАЗ-206» для ТТУ. На сесії міської ради 12 квітня депутати з другої спроби затвердили договір фінансового лізингу для закупівлі комунальних автобусів для Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт автобус Ткачук  
Матеріали по темі