Місто

Житомирян просять долучитися до донорської акції «Краплина життя», щоб зібрати кров для онкохворих діток

24 May 2018, 12:39

У Житомирі в рамках благодійного марафону «Разом за життя» стартувала донорська акція «Краплина життя». Кожна зібрана краплинка крові, розповідають організатори, піде на порятунок онкохворих діток, які перебувають у обласній дитячій лікарні.

«Акція по адресній здачі крові адресно для онковідділення Житомирської обласної дитячої лікарні. Дітям, які проходять хіміотерапію постійно потрібні компоненти крові, особливо тромбоконцентрат. Важливо відзначити те, що різні групи крові потрібні і резус фактор мінус, який дуже рідкісний. Тому, звертаються і відділення онкогематології і центр крові до наших студентів для того, щоб допомогти з донорами», - розповідає голова оргкомітету благодійного марафону «Разом за життя» Олександр Лопатюк.


Першими до акції за життя доєдналися близько трьох десятків студентів агроекологічного університету.

«Вперше здаю кров, щоб допомогти хворим дітям», - каже студент Мар’ян Павлюк.

«Добре, коли ми можемо якось підтримати діток, які цього потребують. Сама боюсь, але думаю, що все буде добре», - ділиться студентка Олександра Маюк.

Акція триватиме до 30 червня. Тому, організатори просять усіх небайдужих знайти час, прийти до Житомирського обласного центру крові й стати не просто донором, а рятівником чийогось життя.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі стартував благодійний марафон «Разом за життя». Під час заходу кошти збиратимуть для онкохворих діток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: марафон кров Центр крові Лопатюк студенти  
Матеріали по темі