Суспільство

​За півмісяця майже 12 тисяч жителів Житомирської області звернулися за переоформленням субсидій, - ОДА

25 May 2018, 11:46

За два останні тижні майже 12 тисяч жителів Житомирської області звернулися до органів соцзахисту за переоформленням субсидій.

Про це 25 травня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

За новим порядком, всього за переоформленням субсидій мають звернутися близько 15% жителів області. Це:

  • орендарі житла, внутрішньо переміщені особи;
  • сім’ї, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
  • сім’ї, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати
  • сім’ї, в яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;
  • особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (коли дружина з дітьми та чоловік зареєстровані за різними адресами, а проживають разом).

«З 1 травня 2018 року для всіх українців діє нова програма житлових субсидій, яка є соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії, – її отримали. Крім цього, передбачається, що вже в наступному опалювальному сезоні субсидії будуть видаватися живими грошима, які в результаті ощадливого використання енергоресурсів можна буде використати на свій розсуд», - інформує ОДА з посиланням на директора департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Юрія Прокопця.

Про те, чи враховуватимуться при розрахунку розміру субсидії доходи від здачі молока селянам та чи буде проводитися монетизація, читайте на сайті ОДА.

Нагадаємо, за рік середній розмір субсидії в Житомирській області зменшився майже на 60%.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство соціальної політики ініціювало більш справедливий підхід до призначення субсидій, який почав діяти з 1 травня 2018 року. Другого травня Мінсоцполітики запевнило, що більшості українців субсидії будуть переоформлені в автоматичному режимі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субсидія ОДА  
Матеріали по темі