Влада

Лего та планшети з тисячами завдань – як працює проект нової української школи в одній з гімназій Житомирської області

25 May 2018, 15:54

Директор проекту «Розумники» нової української школи та представник Microsoft разом з чиновниками обласної освіти відвідали 1 клас опорної школи – Романівської гімназії Житомирської області.

Про це 24 травня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Як працює проект Нової української школи, програма дослідно-експериментальної роботи «Технологічне навчання учнів початкової школи «Розумники» (SmartKids) у Романівській гімназії, яка є опорним закладом, подивився представник Microsoft. 22 травня вони разом із директором проекту «Розумники» Олександром Коханом та начальником управління освіти і науки Житомирської ОДА Ларисою Шевчук оглянули заклад», - повідомляє ОДА.

«Це яскравий приклад Нової української школи. Діти цього класу мають нове мислення, вони вже вміють працювати в команді та позбавленні будь-якого страху на уроках. І що не менш важливо – думка дитини завжди враховується», – розповіла про проект Нової української школи Лариса Шевчук.


У класі облаштовано робоче місце з комп'ютером для вчителя, інтерактивний проектор, екран та планшети-нетбуки, з якими працюють першокласники. Обладнання забезпечене ліцензійною Windows та програмою «Розумники», яка передбачає виконання завдань в ігровій формі. Загалом кожний учнівський комп'ютер містить 15 тисяч таких ігрових завдань, - уточнює ОДА.

Діти із задоволенням сприйняли таку форму навчання та ділилися враженнями від програми «Розумники».

Довідка ОДА

З 1 вересня 2017 року 2 класи першокласників ОНЗ «Романівська гімназія» навчаються за пілотним проектом Нової української школи та один – за програмою «Інтелект України». Змінено підходи до навчання і виховання дітей, оновлено освітнє середовище класів. Романівська гімназія є пріоритетним закладом розвитку інноваційних технологій навчання, зокрема з застосування ІКТ. На даний час у школі встановлено 16 інтерактивних дошок, 3D принтер, новітні засоби для організації навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, цього року на Житомирщині 10,3 тисячі дітей випускаються з дошкільних закладів і підуть у перший клас у новому навчальному 2018-19 році.

Як повідомляв Житомир.info, до серпня держава обіцяє надрукувати підручники, за якими навчатимуться майбутні першокласники. Як зараховуватимуть до перших класів житомирських дітей за новими правилами, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нова українська школа 1 клас нова школа  
Матеріали по темі