Суспільство

​У Житомирській області судитимуть браконьєра, який ловив рибу шістьма сітками

25 May 2018, 17:01

Минулого тижня біля села Рудня Калинівська Малинського району Житомирської області затримали браконьєра, який ловив рибу 6 сітками з гумового човна і наловив 10 кг риби.

Про це 25 травня поінформувала прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«У період з 17 по 23 травня рибоохоронний патруль виявив 53 порушення правил рибальства, з них 10 - грубих. Так, 17 травня о 6 годині ранку на р. Кам`янка біля с. Рудня Калинівська Малинського району затримано браконьєра, який ловив рибу 6 сітками з гумового човна. Встиг виловити 10 кг риби, чим завдав збитків державі на суму 1 870 грн. Стосовно правопорушника складено адміністративний протокол за грубе порушення правил рибальства. Після рішення суду йому доведеться сплатити штраф до 680 грн та компенсувати завдані збитки», - повідомляє рибний патруль.

На рибалок-любителів, які порушували правила рибальства, наказ про встановлення весняно-літньої заборони на вилов з човна або перевищували дозволену кількість гачків на одну особу, наклали штрафів на 1 269 грн. За тиждень інспектори вилучили 46 кг незаконно добутої риби та 64 заборонених знарядь лову. Також інспектори Житомирського рибоохоронного патруля вилучили заборонене знаряддя лову – електровудку, найшкідливішого браконьєрського засобу.

В залежності від потужності електровудка здатна знищити все живе – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів в радіусі від 5 до 20 метрів, і ця зона стає «мертвою». Рибоохорона нагадує – за це порушення передбачений штраф до 1700 грн до обмеження волі до 3 років.

Громадян, в тому числі рибалок-любителів, просять повідомляти про порушення Правил рибальства та продаж заборонених знарядь лову на телефони «гарячої лінії»: (0412)24-57-81, 0674146074.

Нагадаємо, в першу половину травня інспектори рибоохоронного патруля виявили 123 порушення правил рибальства та вилучили 175 заборонених знарядь лову.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні Житомирський рибоохоронний патруль виявив 175 порушень та нарахував збитків на 54 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль браконьєр  
Матеріали по темі