Здоров'я

У Житомирському онкодиспансері близько 100 хворих щодня отримують хіміотерапію, - УОЗ

29 May 2018, 13:05

У Житомирському обласному онкодиспансері променеву терапію щодня отримує 100-120 хворих, хіміотерапію – близько 100 та оперується 10-15 осіб з онкопатологією.

Про це 25 травня повідомив сайт управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з посиланням на головного лікаря закладу Ігоря Сабадаша.

«Ігор Сабадаш, зокрема, зазначив, що в облонкодиспансері щоденно променеву терапію отримує 100-120 хворих, хіміотерапію – близько 100 та оперується 10-15 осіб з онкопатологією. Наразі на обліку в обласному онкодиспансері перебуває 29 тис. 538 пацієнтів. У порівнянні з 2007 роком (десять років тому) поширеність онкозахворювать в області зросла на 30%», - повідомив прес-центр управління охорони здоров’я за підсумками роботи у І кварталі 2018 року.

За даними головного лікаря, Житомирська область щороку втрачає близько 2 тисяч громадян через онкозахворювання. У 2017 році смертні випадки у чоловіків були спричинені раком легень, шлунка, передміхурової залози, раком прямої та ободової кишки. Серед жіночого населення – рак молочної залози, шлунка, шийки матки, рак прямої та ободової кишки. У 2018 році зареєстровано 4 тисячі випадків захворювань на онкопатологію.

«Ігор Сабадаш наголосив, що лікування онкохворих має бути комплексним та своєчасним. При ранньому виявленні захворювання (90% це стосується закладів І та ІІ рівня) надання медичної допомоги та при правильному лікуванні у закладах ІІІ рівня прогнози щодо лікування таких хворих та покращення якості їхнього життя доволі втішні. У закладі працює канцер-реєстр, де зберігається інформація про кожен випадок захворювання, його перебіг та лікування, уся інформація про онкопатологію та онкогематологію. Крім того, даний реєстр використовується при аналізі ефективності видів лікування, проведення доклінічних досліджень тощо», - інформує прес-центр.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році захворюваність дітей першого року життя та кількість хворих на туберкульоз у Житомирській області перевищує середній по Україні показник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: онкологія рак УОЗ хвороба  
Матеріали по темі