Культура

​Близько 30 хорових колективів з усієї України візьмуть участь у ІІ фестивалі імені Сльоти «А льон цвіте»

29 May 2018, 13:56

У суботу, 2 червня, у Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера відбудеться Другий Всеукраїнський фестиваль хорових колективів та вокальних ансамблів імені Івана Сльоти «А льон цвіте».

Про це інформує обласна філармонія на своїй сторінці у фейсбук.

Фестиваль пройде за підтримки Житомирської облради та ОДА, вхід безкоштовний, початок о 10 годині.

У заході візьмуть участьбільше аматорських 30 колективів з усієї України, - розповіла у коментарі Житомир.info дружина Івана Сльоти, Заслужена артистка України Валентина Бартош.

Зокрема, це «Чорнобривці» з Рівненщини, «Терен» та «Галичина» з Тернопільщини, «Зоряниця» з Миколаївщини, «Народна криниця» з Чернігівщини, «Калинонька» з Полтавщини, «Вінок Поділля» з Вінницької, «Горлиця» з міста Кропивницький, хор «Жайвір» з Київщини, козацький хор «Оберіг» Фастівського палацу культури, а також любительські ансамблі, гурти, квартети з районів Житомирської області. Всі вони виконуватимуть пісні на вірші та музику Івана Сльоти.



Нагадаємо, Перший Всеукраїнський фестиваль імені Івана Сльоти «А льон цвіте» відбувся 4 червня 2016 року в драмтеатрі. 5 грудня 2017 у житомирській дитячий бібліотеці відбувся літературно-музичний портрет «А льон цвіте синьо-синьо…», присвячений 80-річчю з дня народження композитора.

Як повідомляв Житомир.info, 14 травня 2018 на могилі Івана Сльоти в Житомирі встановили пам’ятник з унікального граніту. У вересні 2014 року ансамблю пісні і танцю «Льонок» Житомирської філармонії присвоїли ім’я Івана Сльоти. Улітку 2015 року в Житомирі відкрили меморіальну дошку Івану Сльоті, а в грудні цього ж року вийшла книга про Народного артиста «А льон цвіте. Спогади про Івана Сльоту». 19 лютого 2016 року вулицю Бородія перейменували на вулицю Івана Сльоти. У 2016 на вулиці Сльоти в Житомирі урочисто відкрили анотаційну дошку. Напередодні дня народження Івана Сльоти, 2 грудня 2016 року, у Житомирі видали книгу "Нескінченна музика життя Івана Сльоти". У квітні 2017 року в рідному селі композитора Яснозір”ї Черкаської області відкрили дошку пам’яті Сльоти, а в грудні у філармонії відкрили музей історії ансамблю «Льонок» його імені. У 2018 дружина митця видала збірку "Вибране" з віршами поета, присвячену 80-річчю з дня його народження.

Інтерв’ю з Валентиною Бартош через рік після смерті Івана Сльоти читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сльота фестиваль пісня  
Матеріали по темі