Економіка

У Житомирі керівники області й міста зустрілися з послом США і пообіцяли водити інвесторів «за руку»

30 May 2018, 17:05

30 травня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, голова облради Володимир Ширма та міський голова Житомира Сергій Сухомлин зустрілися з Послом США Марі Йованович.

Про це 30 травня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«США – країна, яка за потреби завжди підставляє нам плече задля забезпечення миру. Ми це цінуємо і хочемо посилювати не лише політичне взаєморозуміння, а й економічну співпрацю. Вже за 1 квартал цього року ми у 3 рази збільшили експортні поставки до США – до 0,9 млн дол, на 30% зріс імпорт. Ми відкриті до інвесторів і в прямому та переносному сенсі готові водити їх за руку, аби мінімізувати бюрократичний вплив», – сказав Ігор Гундич.

За його словами, сьогодні на Житомирщині успішно діють 13 підприємств із прямими інвестиціями із США. Найбільші з них – компанія «Монсанто», яка планує відкрити найбільш сучасний у Європі насіннєвий завод.

«На Житомирщині ми дійсно бачимо дуже багато економічних можливостей для співпраці і готові розширювати її. Тому, якщо у вас будуть якісь пропозиції, ви обов’язково нам повідомляйте», – сказала Посол США Марі Йованович.

Посол пообіцяла співпрацю у наданні освітньої допомоги психологам, які працюватимуть у «Домі ветерана», що реалізовується на Житомирщині, сприяння у розвитку Музею космонавтики та посилення співпраці з викладачами англійської мови – носіями мови – для навчання дітей у школах.

У рамках зустрічі голова ОДА познайомив Марі Йованович з процесом та результатами реформи децентралізації на Житомирщині, змінами у наповненні бюджетів громад та наданими їм повноваженнями.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня інвестор з Данії Ханс Олесен та голова ОДА Ігор Гундич підписали меморандум про реалізацію в області проекту з будівництва норкової ферми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інвестор Посол США ОДА Гундич  
Матеріали по темі