Місто

​Житомирян запрошують приєднатися до флешмобу #УкраїнаБезТютюну

31 May 2018, 11:06

31 травня щороку відзначається Всесвітній день без тютюну, цьогорічною його темою є боротьба з серцево-судинними захворюваннями, що проходить під гаслом «Тютюн розбиває серця».

Організатори цьогорічної акції - Центр громадянського представництва «Життя», Український центр контролю над тютюном та коаліція «За вільну від тютюнового диму Україну» - запрошують житомирян приєднатися до флешмобу #УкраїнаБезТютюну в соціальній мережі Facebook, який покликаний привернути увагу громадськості до важливості захисту дітей від маркетингових інструментів тютюнової індустрії та необхідності прийняття антитютюнових законопроектів.

«Куріння є одним із ключових факторів ризику розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних судин. Щороку в Україні від хвороб, спричинених курінням, помирає 85 тисяч осіб, а за даними ВООЗ глобальна тютюнова епідемія забирає з життя понад 7 мільйонів осіб у світі, з яких близько 900 000 не є курцями і вмирають через хвороби, які викликані вторинним тютюновим димом», - повідомили 31 травня організатори акції.

Умови флешмобу:

    1. Поширте соціальний відеоролик "Тютюнові компанії полюють за нашими дітьми" https://www.facebook.com/smokefreeukraine/videos/1741440572598237/ на своїй сторінці в Facebook.

    2. Додайте в цей пост інформацію:

    «#УкраїнаБезТютюну #законопроект4030а #законопроект2820

    31 травня Всесвітній день без тютюну. Я за здорову, активну Україну без тютюну! На жаль, кожен восьмий підліток курить. Саме на неповнолітніх споживачів агресивно тисне тютюнова індустрія. Зупинити це зможе Закон. Я хочу, щоб в Україні, як і в багатьох цивілізованих країнах, не дозволяли розміщувати сигарети у вітринах, заборонили сигарети з ароматизаторами, а пачки сигарет зробили відразливими. Закликаємо Верховну Раду України прийняти антитютюнові законопроекти №4030а, №2820 та захистити дітей від нікотинової пастки».

    3. Запросіть друзів взяти участь у флешмобі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році МГО «Сучасний Формат» як член коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» перевірила в Житомирі перевірили 38 кафе, барів і ресторанів на дотримання «бездимного» закону. У листопаді 2015 у Всесвітній день відмови від тютюнопаління житомиряни влаштували флешмоб - пританцьовуючи та стрибаючи, закликали місцевих жителів кинути палити.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тютюн паління флешмоб  
Матеріали по темі