Політика

У Житомирі – чергове судове засідання щодо блогера Муравицького

1 June 2018, 11:37

У Житомирі 1 червня розпочалося чергове судове засідання стосовно справи блогера Василя Муравицького, підозрюваного в державній зраді. За даними кореспондента Житомир.info, який зараз перебуває в Корольовському районному суді міста Житомира, прокурор зачитує докази щодо винуватості журналіста у держзраді.

Нагадаємо, два місяці тому, 29 березня 2018, суд продовжив блогеру Муравицькому термін тримання під вартою на 60 діб, а перед тим суд двічі переносив розгляд справи по суті через відсутність доступу адвоката блогера Руслана Берещенка до матеріалів кримінального провадження.

Деталі судового засідання – у сюжеті

Нагадаємо, 13 березня 2018 року суд переніс засідання у справі блогера та дав його адвокату два тижні на ознайомлення з матеріалами провадження.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2018 Корольовський суд залишив під вартою житомирського блогера Василя Муравицького, якого обвинувачують у держзраді. У листопаді 2017-го не вистачило конвоїрів, щоб доставити обвинуваченого у держзраді блогера до суду, а 3 листопада житомирський суд переніс розгляд справи підозрюваного через відсутність двох адвокатів. На підготовчому засіданні у Корольовському районному суді Житомира 2 листопада адвокати житомирського блогера просили суддів змінити запобіжний захід – затримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. У задоволенні клопотання захисту судді відмовили, натомість задовольнили клопотання прокурора та продовжили Василю Муравицькому термін тримання під вартою до 60 діб. 20 грудня 2017 року під час засідання було заявлено, що адвокати обвинуваченого звернулись до Верховного Суду України з клопотанням, щоб справу їхнього підзахисного передали до суду іншої області, але їм відмовили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький суд держзрада  
Матеріали по темі