Влада

У Новограді-Волинському двох татусів за тисячні борги з аліментів відправили на роботу до шляхо-переробного підприємства

1 June 2018, 12:36

Державні виконавці Житомирської області продовжують виявляти злісних неплатників аліментів, та змушують їх повністю, або частково гасити заборгованість.

Про це інформує головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.

Якщо на боржника-аліментника не діють винесені державними виконавцями постанови про обмеження у праві керування транспортними засобами, виїзду за межі України, полювання та користування зброєю, то вже напевно вагомим аргументом буде притягнення їх до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт, що передбачені статтею 183¹ КУпАП.

«Наразі ще двох боржників по аліментам місцевий суд на підставі протоколів державних виконавців Новоград-Волинського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області змусив вийти на громадські роботи, які визначив їм орган місцевого самоврядування. Кожен з горе-татусів, тривалий час ухиляючись від сплати аліментів, заборгував своїм малолітнім дітям від 16,5 до 17,7 тисяч гривень. А тепер 120 годин вони працюватимуть в одному з шляхо-ремонтних підприємств Новограда-Волинського. Усі зароблені злісними боржниками кошти будуть спрямовані на утримання власних дітей», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство юстиції ініціювало другу хвилю законодавчого посилення відповідальності неплатників аліментів. Серед новацій - притягнення до кримінальної відповідальності осіб, котрі злісно ухиляються від виконання суспільно корисних робіт, запровадження системи автоматизованого арешту коштів боржників та заборони відчужувати власне майно тощо.

Як повідомляв Житомир.info, жительку Новограда-Волинського, яка заборгувала більше 9 тис. грн аліментів на двох дітей, відрядили прибирати цвинтар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський аліменти борг юстиція  
Матеріали по темі