Влада

ОДА готує звернення до місцевих рад щодо виділення коштів на проїзд пільговиків у Житомирській області

1 June 2018, 13:32

Житомирська ОДА підготує звернення до органів місцевого самоврядування, аби ті передбачили видатки для забезпечення пільгового перевезення населення області.

Про це 1 червня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на заступника голови ОДА Олексія Ясюнецького.

«Ми підготуємо звернення до органів місцевого самоврядування, щоб вони передбачили видатки на пільгове перевезення пасажирів. Держава встановила пільги, тому потрібно це виконувати. Об’єднані громади зараз мають чималі власні бюджети, а тому повинні укласти договори із перевізниками щодо відшкодування вартості проїзду пільговиків. Це має бути виконано і люди не мають страждати. У іншому випадку, ми будемо вживати заходів як по відношенню до органів місцевого самоврядування, так і по відношенню до перевізників», – сказав Олексій Ясюнецький.

Відповідно до звернення, яке готує Житомирська ОДА, органи місцевого самоврядування на найближчих сесіях мають прийняти рішення щодо виділення коштів.

Як уточнили Житомир.info у прес-службі Житомирської ОДА, до часу виділення коштів пільгові категорії мають їздити, як і раніше, тобто, безкоштовно.

За даними ОДА, зараз в області на пільговий проїзд мають право 95 тисяч людей. На це в обласному бюджеті передбачили видатки: 9 млн грн – для 23 ОТГ та 3,1 млн грн - для 28 сільських і селищних рад.

Нагадаємо, на сесії облради 31 травня 2018 депутат від УКРОПу Віталій Науменко розповів, що у Коростені перевізники розвішали оголошення, що з 1 червня пільговики вже не мають права на безкоштовний проїзд. За даними голови ОДА Ігоря Гундича, середня ціна поїздки пільговиків у Житомирській області складає 3 гривні, відповідно, органи місцевого самоврядування мають відшкодовувати людям 90 гривень на місяць. Того ж дня депутати проголосували за направлення звернення до місцевих рад щодо роз’яснення ситуації з пільговими перевезеннями.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 прес-служба Кабміну заявила, що до 1 червня 2018 року всі ОДА мають затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам, а органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все як є. 4 квітня 2018 заступник міського голови Дмитро Ткачук розповідав, що в Житомирі наразі проживає більше 58 тис. осіб, які можуть користуватися пільгами на проїзд, проте під постанову Кабміну підпадає набагато менше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільговик монетизація проїзд  
Матеріали по темі