Події

​Жителів Житомирської області заспокоїли: пожежу в чорнобильській зоні гасять, радіаційний фон у нормі

6 June 2018, 15:48

Окремі жителі Житомира та області стурбовані наслідками пожежі у чорнобильській зоні, яка триває з 5 червня. Зокрема, люди передають одне одному повідомлення про небезпеку прогулянок та необхідність закривати кватирки через начебто підвищену радіацію.

Про ситуацію в зоні відчуження станом на 14 годину 6 червня повідомив сайт Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 14 годину 6 червня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення продовжуються заходи щодо ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 2 га. Ситуація контрольована. Відкритого вогню немає, спостерігається тління двох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев та пеньків. Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 53 скиди (244 тонн) з них літаками АН-32П здійснено 23 скиди води (184 тонн), вертольотом Мі-8 здійснено 30 скидів води (60 тонни). Радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль та на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми», - інформує сайт ДСНС.

За даними рятувальників, в місті Києві радіаційний фон складає 11 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год), у місті Чорнобиль радіаційний фон складає 32 мкР/год (безпечний рівень - до 50 мкР/год). На промисловому майданчику Чонобильської АЕС радіаційний фон складає 51,6 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год).

Нагадаємо, 5 червня о 10:10 у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі в лісовий масив на площі близько 12 га.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2015 року на півночі області горіли торфяники: Коростень накрило димом, у Житомирі відчувався запах гару. У 2016 в управлінні цивільного захисту пояснили причину задимленості в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа Чорнобиль ДНСН  
Матеріали по темі