Суспільство

​Фахівці перевірили радіаційний фон у Житомирі та області: відхилень немає

7 June 2018, 10:01

6 червня заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький разом із працівниками управління цивільного захисту населення та управління ДСНС України у Житомирській області перевірили радіаційний фон в місті Житомирі.

Про це 7 червня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«У зв’язку із пожежею, яка сталася у зоні ЧАЕС, з’явилося багато повідомлень у засобах масової інформації, що радіаційний фон завищений. Саме тому, за дорученням голови обласної адміністрації Ігоря Гундича,ми відвідали метеорологічну станцію у Житомирі, де перевірили радіаційний фон – він перебуває у нормі і відхилень за останній час не зафіксовано. Мешканці нашої області можуть бути спокійні», – сказав Олексій Ясюнецький.

Санітарна норма становить 30 мкР/год. Під час перевірки у Житомирі прилад показав 9 мкР/год. Відповідні заміри були зроблені на Коростенщині, додає прес-служба ОДА. Заміри радіаційного фону становили 17 мкР/год.

«Кожного дня черговий технік о 8.30 годині ранку проводить виміри радіаційного фону. Заміри робляться приладом ДРГ-01 у кількості 5 разів і розраховується середнє значення. Протягом 6-ти днів відхилень не було виявлено», – сказала начальник метеостанції «Житомир» Валентина Гарбарчук.

Результати вимірів, надані Житомирським обласним лабораторним центром

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі в лісовий масив на площі близько 12 га. 6 червня ДСНС запевнила, що рівень радіації ні у Києві, нів чорнобильській зоні не перевищує нормативні показники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа чорнобиль радіація  
Матеріали по темі