Влада

​За 1,5 року жодне з проваджень щодо розкрадання коштів на ремонт доріг Житомирської області не дійшло до суду, - прокурор

7 June 2018, 18:10

Протягом останніх півтора року жодне з 17 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами розкрадання коштів на ремонт автодоріг, не скероване до суду.

Про це на спільній нараді з керівниками правоохоронних органів, органів державного контролю і виконавчої влади 7 червня повідомив прокурор Житомирської області Любомир Війтович, - інформує прес-служба прокуратури.

«Прокурор області висловив стурбованість тим, що протягом півтора року жодного із 17 проваджень, розпочатих за фактами розкрадання бюджетних коштів, спрямованих на ремонт автомобільних доріг, не скеровано до суду. Також за останні 2,5 роки органами поліції не складено жодного адміністративного протоколу щодо порушення або невиконання правил, норм та стандартів, що стосуються забезпеченню безпеки дорожнього руху», - повідомляє прес-служба.

За словами Любомира Війтовича, генпрокурор Юрій Луценко доручив усім регіональним прокуратурам забезпечити координацію правоохоронних та інших органів у сфері забезпечення законності при використанні коштів для ремонту доріг, у тому числі й передбачених для виконання прийнятої Кабінетом Міністрів України у березні цього року Програми розвитку автодоріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

Прокурор області нагадав, що цьогоріч на ремонт доріг державного значення Житомирської області передбачено майже 597 млн грн (в лютому ОДА писала про 531 млн грн -ред.), частина з яких вже використана.

«На використання решти запланованих коштів укладатимуться договори з проведенням тендерних процедур (наразі оголошено 29 тендерів), і вже на цьому етапі важливо запобігти незаконному витрачанню державних коштів», - сказав Війтович та закликав ретельно вивчати умови таких договорів, аби унеможливити будь-якого маніпулювання підрядників. На стадії виконання умов договорів також має бути контроль, - наголосив керівник відомства і навів нещодавній приклад неякісного ремонту дороги Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище, за фактом якого розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України.

«Саме через такі порушення швидко руйнуються дороги, що нерідко є причиною дорожньо-транспортних подій, у тому числі із смертельними наслідками», - констатував прокурор області.

Нагадаємо, на засіданні Уряду 23 травня прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав правоохоронні органи перевірити ремонт траси Р18 Житомир-Ставище, до якості якого є претензії у Державного агентства автомобільних доріг України.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2017 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір з ПП «Автомагістраль» на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області Р-18 Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище на ділянці км 4+222 - км 10+300, вартість ремонту - 86 млн 171 тис. 676,40 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт дорога яма прокуратура  
Матеріали по темі