Місто

На плацу житомирської 95-ї бригади родичам загиблих в АТО бійців вручили відзнаки

11 June 2018, 12:27

У Житомирі 8 червня посмертно нагородили відзнаками за свободу та незалежність України полеглих у боях десантників Артема Гульцьо та Максима Перепелицю.

Про це 11 червня інформує прес-служба 95-ї бригади.

«На плацу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади зібрались родичі та побратими полеглих у боях десантників аби відзначити їх неосяжний внесок у захист свободи, незалежності та територіальної цілісності України. Родом із Сумщини 24-річний десантник Артем Гульцьо загинув поблизу селища Верхньоторецьке під час виконання бойового завдання. Військовослужбовець підірвався на ворожій замаскованій розтяжці та отримав травми несумісні з життям. Нагороджений наказом Президента України Орденом «За мужність» III ступені (посмертно). Снайпер Максим Перепелиця у бою під селищем Верхньоторецьке, рятуючи побратима, отримав смертельне кульове поранення та помер дорогою до лікарні, не доживши 3 дні до 27 років. Нагороджений почесною відзнакою «Архангел Михаїл» (посмертно). Дані нагороди отримали рідні полеглих у боях на сході України. Вшанували героїв загальною хвилиною мовчання», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, Артем Гульцьо загинув 19 грудня 2017 року у віці 24 роки біля Верхньоторецька Донецької області. У зв’язку з загибеллю Артема Гульцьо в Житомирі скасували видовищне відкриття новорічної ялинки, на виконкомі 20 грудня загиблого героя вшанували хвилиною мовчання, а 21 грудня 2017 року в Житомирі оголосили Днем жалоби у зв’язку з загибеллю військового.

28 листопада 2017 року житомиряни навколішки прощалися із загиблим в зоні АТО снайпером 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Максимом Перепелицею. Загинув військовий 25 листопада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гульцьо Перепелиця АТО відзнаки  
Матеріали по темі