Суспільство

Екс-депутат Житомирської міської ради офіційно захищає тварин у Києві і прийшов у суд над «догхантером»

11 June 2018, 16:08

Екс-депутат Житомирської міської ради Михайло Заславський 11 червня був серед мітингувальників у Шевченківському райсуді Києва, де обирають запобіжний захід Олексію Святогору, якого називають «найвідомішим догхантером» України.

«Близько 30 зоозахисників і волонтерів зібралися під будівлею Шевченківського районного суду з протестом проти догхантера Олексія Святогора. Активісти розгорнули плакати і скандували: «Святогора за ґрати». Окрім зоозахисників на акцію прийшли представники «Національного Корпусу» Сьогодні суд має обрати запобіжний захід догхантеру Олексію Святогору. Клопотання про арешт Святогора надійшло до Шевченківського райсуду», - повідомляє «Громадське радіо».

Зазначається, що 7 червня поліція оголосила в розшук Олексія Святогора за статтею щодо пропаганди насильства. Наступного дня активістки затримали догхантера біля його будинку і викликали поліцію. 9 червня Шевченківський суд не зміг обрати запобіжний захід, оскільки не було судді. Засідання перенесли на 11 червня. Зоозахисники вимагають, щоб його заарештували на 60 діб.


Михайло Заславський з плакатом "Убийца"

18 жовтня 2017 року розпорядженням Київського міського голови Заславський був призначений директором комунального підприємства, яке відповідає за поводження із тваринами у місті. 24 жовтня його представили колективу КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

Як повідомляв Житомир.info, Михайло Заславський був депутатом Житомирської міської ради (2010-2015 роки) від Молодіжної партії. В 2011 році президент Янукович на 9 місяців призначив його головою Києво-Святошинської РДА. Житомирянам Михайло Заславський запам’ятався проектом будівництву аеропорту «Озерне-Житомир», який презентував, коли балотувався у мери Житомира в 2010 році. Він також був серед меценатів, які будували нову синагогу в Житомирі. Нинішній заступник міністра Едуард Кругляк був одним із засновників благодійної організації «Житомирський міський благодійний фонд розвитку громади Михайла Заславського», яка припинила своє існування в першому кварталі 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Заславський суд. Київ догхантер собака  
Матеріали по темі