Суспільство

«Yes, ЄС!» на Житомир.info: Чому сонячна енергетика стає популярною у Житомирській області

12 June 2018, 12:32

Сонце, вітер, біогаз, енергетична деревина - Україна взяла курс на відновлювальні види енергії. Завдання - зменшити залежність країни від імпортованих енергоносіїв, а також скоротити викиди СО2.

Відповідно до вимог директиви №2009/28/ЄС про сприяння використанню енергії з відновлювальних джерел та угоди про Асоціацію між Україною та ЄС затверджено Національний план дій. Він передбачає, що частка енергії, отриманої з відновлюваних джерел, до 2020 року досягне 11%, а до 2035 року – 25%.


Яка ситуація з альтернативною енергетикою у Житомирській області, дізнавалися наші журналісти. І з’ясували, що популярною тенденцією нині є встановлення сонячних електростанцій. Як влада залучає інвесторів і заохочує населення – далі першій частині програми.

У другій - історія підприємства, яке щомісяця експортує у країн ЄС понад півсотні 20-тонних вантажівок паливних брикетів. Обсяги викупляють наперед за півроку. Втім брикет – це лише наслідок безвідходного виробництва. Компанія «Вівад 09» виробляє дубовий паркет і вже понад 10 років 98% своєї продукції продає у країни Євросоюзу. Як маленька фірма із райцентру Житомирської області здобувала ім’я у ЄС – розповів засновник компанії.

Нагадаємо, у першому випуску програми «Yes, ЄС!» на Житомир.info ми розповідали про те, як завдяки європейській ініціативі у Житомирі почалося масштабне утеплення соціальних будівель.

Матеріал публікується в рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Проект реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЄС Гундич сонячна енергетика 
Матеріали по темі