Економіка

У Держпраці розповіли про фірму в Житомирській області, яка з початку року заборгувала працівникам майже 2 млн грн

18 June 2018, 11:03

З початку 2018 року у Житомирській області з’явились нові суб’єкти-господарювання - боржники із виплати заробітної плати.

Про це йшлося на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 14 червня, - інформує прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

Зокрема, ТОВ «Екта-Пром» боргує своїм працівникам майже 2 мільйони гривень.

«За словами начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Житомирській області Інни Лозанюк, з початку 2018 року в Житомирській області з’явились нові суб’єкти-господарювання - боржники із виплати заробітної плати, а саме ТОВ «Екта-Пром» (м. Житомир), ТОВ «Декоративний камінь» (Хорошівський район Житомирської області) та ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» та ТОВ «Червоне - Продсервіс», - поінформувала прес-служба.

За даними управління, під час інспекційного відвідування у ТОВ «Екта-Пром» інспектори праці Управління Держпраці встановили, що підприємство має заборгованість перед працівниками у сумі майже 2 млн грн.

«За результатами інспекційного відвідування керівництву ТОВ «ЕКТА –ПРОМ» внесено припис, складено та направлено до суду протокол, а на юридичну особу керівництвом управління накладено фінансові санкції у розмірі 11 169 грн відповідно до ст. 265 КЗпП України», - повідомляє прес-служба.

На ТОВ «Декоративний камінь» фахівці Управління Держпраці провели невиїзне інспектування в квітні 2018 року та встановили факт заборгованості по заробітній платі перед 30 працівниками в загальній сумі понад 430 тисяч гривень. За результатами інспекційного заходу також внесено обов’язковий до виконання припис, складено та направлено до суду протокол. Керівництво управління наклало штрафні санкції у розмірі 11 169 грн. На даний час ТОВ «Декоративний камінь» погасило заборгованість по заробітній платі у повному обсязі (виділено редакцією)», - йдеться в повідомленні.

Інна Лозанюк повідомила про заплановані інспекційні відвідування у підприємств-боржників: ПАТ «Коростенський машинобудівний завод», ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» та ТОВ «Червоне - Продсервіс».

Нагадаємо, у травні 2018 Житомирська ОДА повідомляла, що ТОВ «Екта-Пром» з грудня 2017 року має борг по зарплаті в 1,3 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році управління Держпраці у Житомирській області планує перевірити дотримання законодавства у сфері охорони праці 439 підприємств та установ. Нещодавно у головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області розповіли про завод у Житомирській області, керівник якого підробив документи та продав майно, аби не виплачувати людям борги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: борг зарплата Держпраці  
Матеріали по темі