Влада

З початку року в судах Житомирської області розглядалося 116 справ про корупційні правопорушення, - прокуратура

19 June 2018, 13:12

З початку 2018 року, відповідно до ч. 2 ст. 250 КУпАП, прокурори взяли участь у розгляді судами 116 справ про правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами судового розгляду протоколів до адміністративної відповідальності притягнуто 22 особи.

Про це 19 червня повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.\

«Здебільшого, за порушення вимог чинного законодавства щодо фінансового контролю та повідомлення про конфлікт інтересів до відповідальності притягували посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів різного рівня. Зокрема, серед порушників – колишні голови сільських рад, депутати-підприємці районних та міських рад, а також працівник обласної держадміністрації», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, прокурори здійснюють постійний моніторинг відкритих даних, з метою виявлення фактів порушень Закону України «Про запобігання корупції». Так, за результатами вивчення стану виконання посадовцями антикорупційного законодавства, до органів національної поліції скеровано матеріали про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, стосовно 266 осіб. Наразі за такими матеріалами складено 63 адміністративних протоколів, інші перебувають на розгляді.

З метою виявлення причин і умов, що призвели до вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, органи прокуратури внесено 59 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 посадових осіб.

Також, з початку року прокуратурою області погоджено органам національної поліції складання та направлення до суду 114 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня в кавярні в центрі Житомира затримали заступника директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, який пропонував хабар начальнику КЕЧ м.Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура корупція суд  
Матеріали по темі