Суспільство

У селі Житомирського району відстрілюватимуть лисиць, компенсація за голову - 100 грн

25 June 2018, 16:14

На території Станишівської ОТГ у Житомирському районі мисливці будуть знищувати лисиць у зв’язку з їх популяцією та появою цих звірів у обійстях громадян.

Про це 25 червня інформує сайт Житомирської РДА.

«На території с. Піски Станишівської ОТГ Житомирського району, в силу дії «режиму тиші», що тривав з 1 квітня до 15 червня по відношенню до відстрілу диких тварин, склалася критична ситуація, пов’язана зі зростанням популяції лисиць та появою цих звірів у обійстях громадян, яка супроводжується їх нападами на свійських тварин. Проблема ускладнюється тим, що дана ситуація може призвести до виникнення та поширення такої особливо небезпечної хвороби як сказ. Тому спеціалістами Житомирської районної державної лікарні ветеринарної медицини с. Пісках відразу після появи лисиць у селі було проведено вимушену вакцинацію всіх сприйнятливих тварин від сказу», - йдеться на сайті.

Питання стосовно проведення заходів щодо зниження чисельності лисиць було розглянуто на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Житомирській районній державній адміністрації, що пройшла 21 червня.

«Обговоривши наявну інформацію, враховуючи ситуацію, що утворилась в с. Піски Житомирського району, на виконання Програми оздоровлення території Житомирського району від сказу на 2016-2020 роки та з метою профілактики сказу на території району (на її реалізацію у поточному році виділено з районного бюджету 25 тис. грн.) державна надзвичайна протиепізоотична комісія при райдержадміністрації вирішила створити бригаду із числа мисливців - членів Житомирської райради Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) та забезпечити проведення з 26 червня до 20 липня 2018 року заходів по зниженню чисельності лисиць на території Станишівської сільської ради з дотриманням належного рівня безпеки (компенсація становитиме 100 грн за голову). Проведення даного заходу вирішено погодити з керівництвом Станишівської сільської ради і ДП «Житомирське лісове господарство», - інформують у РДА.

Проведення заходів по зниженню чисельності лисиць на територіїСтанишівської сільської ради проводитиметься під наглядом представників Станишівської сільської ради, Житомирського РВП Житомирського ВП ГУНП України в Житомирській області та спеціалістів Житомирської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Як повідомляв Житомир.info, з квітня 2018 року мисливцям Романівського району Житомирської області платитимуть більше за знищення лисиць, які можуть переносити сказ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Піски лисиця мисливці  
Матеріали по темі