Влада

​Мер Житомира доручив юрдепартаменту підготувати позов до суду щодо неправдивої заяви активіста

26 June 2018, 11:06

Активіст, який обурювався відсутністю хоспісу в Житомирі, звинуватив міську владу в тому, що приміщення під майбутній хоспіс віддали приватній медклініці «Асклепій».

Ця заява на сесії міської ради 26 червня обурила мера Житомира Сергія Сухомлина, і він доручив підготувати з цього приводу судовий позов.

«Зробіть, будь ласка, позов до суду з приводу надання неправдивої інформації щодо того, що «Асклепію» безкоштовно передали приміщення», - доручив мер юридичному департаменту міської ради.

Ситуацію з облаштуванням хоспісу на 30 місць в обласному центрі пояснила начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова.

«Тільки в 2016 році було прийняте рішення про підготовку проектної документації. Хоспіс планується за адресою провулок Енергетичний, 3, на тому місці, де був шкірвендиспансер. Зараз 90% готовності проектно-кошторисної документації та експертизи, орієнтовна вартість проекту 13-16 мільйонів. На сьогоднішній день в Житомирській області немає жодного хоспісу», - сказала Марія Місюрова.

Нагадаємо, у 2014 році житомирський благодійний фонд розповів про плани побудувати в місті хоспіс для онкохворих. У квітні 2016 з’явився проект рішення Житомирської облради про передачу місту під хоспіс приміщення Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів на вулиці Корабельній, 10 в Житомирі. У грудні 2016 депутати Житомирської міськради проголосували за виділення 200 тисяч гривен на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію хоспісу по провулку Енергетичний, де раніше був стаціонар шкірвендиспансеру. у 2017 міськрада повернулася до питання хоспісу і знову запланувала виділення коштів на проект.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада хоспіс  
Матеріали по темі