Місто

Житомирське КП вилучило у господаря собак, які нападали на людей біля дитсадка

4 July 2018, 12:24

Собак, які бігали по вулиці і нападали на співробітників та батьків вихованців житомирського дитсадка №63, що на Київській, 45, вилучили в господаря.

Про це 3 липня розповіла завідувачка закладу Віленіна Ганношина, яку у вересні 2017 року покусав один із псів.

«Співробітники Центру захисту тварин, до яких ми зверталися, забрали їх ще у червні цього року. Господар, Дмитро, який живе по сусідству з дитсадком, не прив’язує псів і належним чином їх не утримує. Однак йому не сподобалося, що тварин забрали. Він підключив на свій бік «групу підтримки» - членів однієї з релігійних організацій міста. Поки ніяких конкретних дій вони не вживають, однак тепер хоч можна вийти з воріт закладу на вулицю Небесної сотні», - розповіла керівниця дитсадка у коментарі Житомир.info. Вона надала редакції лист від КП «Центр захисту тварин» Житомирської міськради від 20 червня 2018 року, де обґрунтовується вилучення тварин.

«На вашу заяву від 15.06.2018 р., за адресою м. Житомир вул. Київська 45, де розташований Житомирський дитячий навчальний заклад №63 "Вербиченька", до нашого підприємства неодноразово надходили скарги від батьків дітей, які відвідують заклад, з приводу агресивної поведінки тварин. Відповідно Інструкції N 5 «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин» від 15.03.94 р., згідно пп. 2.3., «Собаки, коти та інші тварини, що покусали людей чи тварин, повинні бути негайно доставлені їх власниками (підприємством, установою, організацією та ін.) або особами, які займаються відловом бродячих собак та котів, в найближчу установу державної ветеринарної медицини для огляду та карантинування протягом 10 днів». 05 червня 2018 року на виконання скарги з приводу агресивної поведінки собак о 9.00 год. було здійснено виїзд за адресою: м. Житомир вул. Київська 45. За вказаною адресою не було виявлено собак. За словами скаржників, собаки вибігають з подвір'я вул. Небесної Сотні, 24 А, кв. 6, яке захаращене та з горами сміття, сморід від якого чути за декілька метрів. Огорожа має щілини, що дозволяє тваринам вільно заходити в подвір'я та залишати його. Згідно ст. 24. Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», собаки, незалежно від породи, належності та призначення, у тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають вилову», - інформує КП.

5 червня близько 14.00 год. у присутності працівників дитсадка та поліції співробітники Центру виловили дві прочіповані безпритульні собаки. Господар Дмитро Станішевський намагався повернути тварин, однак не надав співробітникам документів, які посвідчують його особу, підтверджують право власності на тварин та їх вакцинацію. Далі у Центрі повідомили, що одному з собак підшукують нового господаря.

«За зовнішніми спостереженнями, утримання тварин за адресою: м. Житомир вул. Небесної Сотні 24 А кв. 6, суперечать пп. 6.16. - 6.22. Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі, затверджених рішенням міської ради від 29.02.2012 № 325. Для запобігання в майбутньому скарг та випадків нападів з боку собаки з номером бирки 21067 та відсутності можливості утримання за місцем відлову тварини на закритій території або на прив'язі, що б забезпечило безпеку мешканців м. Житомира та відвідувачів ЖДНЗ № 63, тварина наразі перебуває під опікою Громадської організації «Житомирська міська організація захисту тварин» з метою пошуку нових господарів», - поінформував Центр захисту тварин.




Нагадаємо, у вересні 2017 року Віленіна Ганношина розповідала в студії Житомир.info про те, як її на території закладу покусав сусідський пес і як вона намагалася порозумітися з власником собак, який живе поряд із садочком. Тоді виявилося, що власник чотирилапих, Дмитро - вбогий сирота, який живе в антисанітарних умовах та перебивається тимчасовими заробітками. Провину своїх утриманців він визнає і навіть «виховує» тварин побиттям, однак це тільки «підігріває» собачу агресію. Під час розмови з керівницею садочка і працівником поліції Дмитро казав, що покінчить з життям, якщо в нього заберуть собак.

Прямий ефір з Віленіною Ганношиною та директором «Центр захисту тварин» Олександрою Мельник дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня 2017 житомирянку Віленіну Ганношину вкусила чотирилапа Леді Гага, коли вона поверталася додому з роботи. Наприкінці 2017 року батьки вихованців ДНЗ №63 збиралися писати листа меру Житомира Сергію Сухомлину щодо агресивних собак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака вилучення безпритульний пес ДНЗ №63  
Матеріали по темі