Суспільство

​За що Коростеню присудили ІІ місце у всеукраїнському конкурсі «Міста, дружні до дитини»

4 July 2018, 16:35

Місто Коростень стало єдиним у Житомирській області переможцем Всеукраїнського конкурсу «Міста, дружні до дитини», що проводився Асоціацією міст України навесні 2018 року. Коростень завоював 2 місце у номінації «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)» з проектом «Коростень – місто, дружнє до дітей, або ініціатива в дії». Керівник проекту – директорка Центру позашкільної освіти м. Коростеня Тетяна Кереселідзе.

Всього з Житомирської області у конкурсі змагалися 14 проектів та практик.

Як розповіла в коментарі керівниця проекту, Коростень надав опис практики міста, дружнього до дитини.

«Ми описали всі кроки міста в напрямку дружності до дітей, починаючи з 2010 року, і за це Коростеню присудили друге місце в номінації «Кращі практики», - сказала Тетяна Кереселідзе.

З її слів, першим кроком Коростеня щодо лояльності до дітей стало впровадження у 2011 році на базі ЦМЛ Лікарні, доброзичливої до дитини. У 2012 в місті провели моніторинг актуальних проблем становища дітей. До Школи мистецтв приєднали художній відділ, розширили штат працівників. У 2014 міськрада прийняла рішення про створення Центру позашкільної освіти шляхом реорганізації Станції юних техніків, Станції юних натуралістів та Будинку дитячої творчості. у 2015 Міський будинок культури перепрофілювали у Палац культури імені Шевченка.

У 2016 на базі Центру позашкільної освіти відкрилася єдина за своєю структурою хіміко-біологічна лабораторія для дітей від 6 років. У 2016 створено ГО «Інститут Місто», в якому реалізуються соціальні ініціативи та освітні проекти.

«Спільно з Німецьким посольством в Коростені відкрили стоматологічний кабінет. Із відкриттям «Клініки, дружньої до молоді» стало проведення обстежень без черг. Спільно з Литовським посольством відкрито Коростенський коптер-клуб. Засновано телепередачу «Райдуга дитячих талантів», де знімають дітей дошкільного та шкільного віку. У співпраці з міжнародними організаціями цю роботу плануємо продовжувати», - розповіла керівниця проекту.

Нагадаємо, за результатами всеукраїнського конкурсу АМУ підготує спеціальне друковане видання, а досвід міст-переможців вивчатимуть інші громади.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 року в Коростені пройшов ІХ Міжнародний фестиваль дерунів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМУ Асоціація міст дитина  
Матеріали по темі