Місто

​На житомирському водоканалі пояснили, навіщо на півтори доби зупиняють водопостачання

5 July 2018, 10:14

Відключення водопостачання в місті на півтори доби необхідне для проведення складних ремонтних робіт.

Про це журналістам Житомир.info розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін. За словами посадовця, більшість засувок остаточно застаріли, і у випадку аварії система водопостачання міста може просто зупинитись.

«В нашому місті більшість засувок існує вже більше 50-ти років. Їх вік вже не дозволяє використовувати як запірну арматуру. Замінити засувки великого діаметру без відключення водопостачання неможливо, бо ці засувки знаходяться дуже близько від насосної станції. Об’єм води, який постачається щосекундно через ці засувки та трубопроводи, занадто великий. І напір занадто великий. Окрім того, це небезпечно», - розповідає Андрій Нікітін.



На підприємстві обіцяють забезпечити підвіз води до об’єктів соціальної сфери та просять містян поставитись із розумінням.

«Так як 6-е число - це робочий день, і буде працювати соціальна сфера, я маю на увазі садочки, школи і лікарні, то ми маємо в першу чергу забезпечити їх підвозом води. Тому усі свої зусилля ми спрямуємо на ці об’єкти соціальної сфери. Я прошу мешканців заздалегідь подбати про запас води, який потрібен буде, щоб протриматись півтори доби», - каже директор КП «Житомирводоканал».

Розпочати ремонтні роботи працівники водоканалу планують одразу ж в ніч з 5 на 6 липня.

«Ми запланували цю зупинку на півтори доби. Мені б хотілось, щоб роботи були виконані швидше. Я розумію мешканців міста, що їм вода потрібна швидше. Але об’єм робіт і важкість робіт достатньо велика. І потрібне якісне виконання цих робіт, щоб потім їх не переробляти. Я не можу сказати, що ті системи, які були колись побудовані, що вони дійсно виконані якісно», - розповідає Андрій Нікітін.

Наразі працівники проводять підготовчі роботи одразу у кількох точках Житомира.

«На даний час співробітники підготовлюють усі колодязі, камери, які включені в плані робіт з заміни запірної арматури. У нас таких вісім основних точок, де ми можемо замінити цю запірну арматуру, щоб в майбутньому можна було безперешкодно проводити ремонти, або перекривати воду для заміни запірної арматури на інших ділянках», - каже головний інженер КП «Житомирводоканал» Сергій Єрьомін.

Відновити водопостачання в місті обіцяють вже в суботу, 7 липня, об 11 ранку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал відключення  
Матеріали по темі