Влада

У Житомирській області за півроку державні виконавці стягнули на користь дітей більше 67 млн грн заборгованих аліментів

11 July 2018, 09:28

10 липня про підсумки роботи органів юстиції Житомирщини у І півріччі 2018 року говорили під час прес-конференції спікери головного територіального управління юстиції у Житомирській області – начальник управління Олександр Грабар, його перший заступник Ірина Волошина, заступники начальника - керівники управлінь державної реєстрації та державної виконавчої служби Валентин Залізнюк і Петро Данилишин.

Про це інформує прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«В області успішно реалізується проект «Шлюб за добу» (запроваджений у Житомирі та Коростені), не витрачаючи час на черги в органах державної реєстрації актів цивільного стану, батьки можуть отримати свідоцтво про народження своєї дитини чи подати заяву про реєстрацію місця проживання новонародженого безпосередньо у пологових будинках. За останні півроку юстиція області має вагомі результати щодо вирішення таких соціально чутливих питань, як стягнення заборгованості зі сплати аліментів та заробітної плати й інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Так, майже 900 жителів області отримали зароблені ними гроші з підприємств-боржників, і ця сума перевищує 6 млн гривень», - поінформували в юстиції.

«У першому півріччі 2018 року на користь дітей стягнуто 67,7 млн заборгованих аліментів, з них 26,6 млн грн – завдяки згаданому закону. Державними виконавцями області винесено понад 5 тисяч постанов про встановлення боржникам тимчасового обмеження у праві керувати транспортними засобами, користуватися зброєю та полювати, майже п’яти тисячам неплатників аліментів обмежено право виїзду за межі України, складено близько 800 протоколів про вчинення боржниками адміністративного правопорушення (ст. 183-1 КУпАП). Наразі судами області винесено 46 постанов про призначення злісним неплатникам суспільно корисних робіт, кошти від яких підуть на погашення заборгованості з аліментів їхнім дітям. 11 осіб уже працюють на таких роботах. А після набрання чинності ще трьома законами #ЧужихДітейНеБуває, нещодавно ухвалених парламентом, ще більше посилиться відповідальність злісних неплатників аліментів та захист прав дітей», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 липня народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому другий пакет законопроектів, розроблений в рамках ініціативи Міністерства юстиції #ЧужихДітейНеБуває.

Як повідомляв Житомир.info, житель Коростишева швидко виплатити 91 тис. грн заборгованих аліментів після того, як виконавча служба обмежила його у праві виїзду за кордон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція аліменти борг  
Матеріали по темі