Влада

​Мер Житомира створить робочу групу, яка перевірить заяви активістів щодо педофілії в дитячих будинках

11 July 2018, 10:38

Мер Житомира Сергій Сухомлин пообіцяв створити робочу групу, яка перевірить заяви активістів щодо педофілії в будинках сімейного типу.

Таку обіцянку мер дав на засіданні міськвиконкому 11 липня після виступу місцевого активіста Олександра Коцюбка.

«Я вам написав лист щодо педофілії, ви просили документи, я вам їх зібрав. Прошу створити робочу групу, щоб розібратися з ситуацією в будинках сімейного типу, де дітей ґвалтують, колють наркотиками. І щоб розібралися з роботою Пашко (керуюча справами виконкому) та відповідних служб», - сказав Олександр Коцюбко.

Мер зауважив, що створена робоча група перевірить не лише інформацію щодо ситуації в будинках сімейного типу, а й правдивість заяв активістів.

«Я за створення робочої групи і за те, щоб вона також розглянула ваші публічні заяви і дала цьому оцінку… Зараз була заява перед ЗМІ, люди побачать і подумають, що це правда. Хай робоча група відпрацює і дасть оцінку цим заявам. Нехай вони на робочу групу принесуть документи, про які вони кажуть, буде протокол, і це вже буде підставою для відповідальності за неправдиві свідчення», - сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у справі про повернення біологічним батькам 4-річної дівчинки з інвалідністю, яку житомирські батьки-вихователі ростили декілька років, у квітні 2018 з’явилася приголомшлива інформація про зґвалтування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дитячий будинок будинок сімейного типу  
Матеріали по темі