ДОПОМОГА

Житомирянам на замітку: 10 ознак того, що вам потрібно у відпустку

11 July 2018, 12:03

Здається, що робочий день триває 24 годин, ви спите 8 годин, але не висипаєтеся, вночі бачите кошмари, колеги дратують, клієнти викликають гнів... У наявності — хронічна втома. Організму терміново потрібне перезавантаження у вигляді відпустки. Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна визначили 10 ознак того, що вам терміново потрібен відпочинок.

1.Втома. Уже з ранку ви відчуваєте себе розбитим, втомленим, хоча проспали необхідні 7-8 годин. Понеділок нагадує п'ятницю — вихідних не вистачає, хоча ви відсипалися і «відлежувалися», а не ходили в похід або сплав по гірській річці. Список справ викликає тугу і відчай, хоча його обсяг не змінювався останні 2-3 тижні. Вдома ви одразу біжите до холодильника, а після завалюєтеся спати, про книжки, кіно або спілкування з друзями не може бути й мови. Загальний занепад сил і апатія — характерні симптоми того, що ви вкрай запрацювалися.

2.Безсоння. Організм хоче відпочивати, але не може. До глибокої ночі ви рахуєте вівців, а вранці ледве встаєте по будильнику, при цьому відчуваєте себе розбитим.

3.Безпричинна тривога. У вас раптом з'являються думки про те, що вас можуть звільнити, пограбувати у провулку, обрахувати в магазині. Раніше ви ніколи не мали таких переживань, а ось тепер, коли нервова система виснажена, вас часто відвідують тривожні думки.

4.Проблеми з апетитом. Ви то безперестанку щось їсте, то весь день не відчуваєте голоду. Ваш раціон сильно змінився: ви налягаєте на солодке, підсвідомо активуючи «гормон радості».

5.Неможливість зосередитися. Ви витрачаєте половину свого робочого дня для того, щоб зрозуміти, навіщо взагалі ви тут. А коли розумієте, не можете пропрацювати і п'яти хвилин без того, щоб заглянути в соцмережу, перевірити пошту або зайнятися ще чимось абсолютно марним. А ось роботу робите абияк: у звіті купа помилок, в листуванні з партнерами — смішні описки, в робочому емейлі — пропущені букви і слова. Швидше за все, причина неуважності — у накопиченій втомі.

6.Невиправдана дратівливість. Ви готові накинутися на колег за кожну дрібницю або навіть без причини, ваші домашні називають вас тираном, ви почали зривати зло на пасажирах у громадському транспорті і людей в черзі на касу в супермаркеті.

7.Постійне бажання усамітнитися. Вам фізично складно контактувати з людьми, єдине, про що ви мрієте, — щоб усі дали вам спокій. Ви не бажаєте нічого знати про проблеми оточуючих, ви повністю зосереджені на собі. Ви не здатні ні співпереживати, ні допомагати, ні співчувати.

8.Відсутність радості. Ті речі, які ще вчора приносили задоволення і радість, сьогодні залишають вас байдужим. Вам здається, що ніщо в світі не варто вашої усмішки. Про що б ви не подумали, про кого б не говорили — на будь-яку тему вам є що сказати поганого. Ви відмовляєтеся помічати в людях і подіях позитивні сторони.

9.Безлад. Ви не можете змусити себе зайнятися прибиранням вдома, та й на робочому місці у вас повний розгардіяш.

10.Повна відсутність мотивації і амбіцій. Вам все одно, чи буде робота над новим проектом цікавою, захопливою, чи принесе вона хороші дивіденди компанії, чи буде важливою особисто для вас. Більш того, вам абсолютно байдуже, що робота над цим проектом може стати кроком до підвищення. Вас не мотивують навіть гроші, не кажучи вже про кар'єрні перспективи.

Якщо ви виявили у себе хоча б половину цих ознак — терміново у відпустку!

До речі, дані опитування hh.ua показали, що 72% респондентів відзначили літо як найбільш типовий сезон для відпочинку і відпусток. 12% опитаних зазвичай відпочивають від роботи навесні, і приблизно стільки ж (11%) — восени. І всього лише 5% зазвичай беруть відпустку взимку.

Як повідомляв Житомир.info, 19 червня житомиряни поділилися планами на літній відпочинок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відпустка емоції  
Матеріали по темі