Влада

​Житомирський виконком збирається звернутися до поліції через сторонніх осіб, які зірвали засідання

11 July 2018, 12:10

Виконавчий комітет Житомирської міської ради 11 липня не зміг розглянути «дитячі» питання через присутність на засіданні сторонніх осіб.

Про це повідомив мер Сергій Сухомлин після того, як журналісти, які виходили на час розгляду «дитячих» питань, повернулися на засідання.

«Під час розгляду «закритих» питань були присутні сторонні люди і було зірване засідання виконкому, ми не могли розглянути «дитячі» питання. Зараз буде складений протокол про звернення до суду і поліції», - повідомив мер.

Мова йде про місцеву активістку Галину Чижову, яка відмовилася залишити засідання на час розгляду питань, які стосуються дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За дорученням членів виконкому директор юридичного департаменту має підготувати звернення до правоохоронців щодо перешкоджання роботі міськвиконкому.

Нагадаємо, у порядку денному чергового засідання було 53 питання, 34 з яких стосувалися дітей.

Нагадаємо, заяви Галини Чижової неодноразово були причиною скандалів під час засідань виконкому Житомирської міської ради: в травні 2015 року вона викликала міліцію, бо її просили вийти під час розгляду «дитячих» питань; у березні 2016 року, під час нової каденції міськвиконкому жінка також обурювалась, що їй не дозволяють бути присутньою під час розгляду «дитячих» питань.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської облради в лютому 2018 року Галина Чижова заявила, що житомирських дітей «сотнями вивозять за кордон», зокрема, 270 дітей були вивезені в Тринідад. На початку 2017 року Корольовський райсуд розглядав позов Галини Чижової до мера Сергія Сухомлина про «захист честі, гідності , ділової репутації та відшкодування моральної шкоди».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Чижова служба у справах дітей  
Матеріали по темі