Влада

Чи будуть у найбільших містах Житомирської області обмежувати водопостачання у зв’язку із зупинкою «Дніпроазоту»

18 July 2018, 10:03

Наприкінці червня 2018 року через здорожчання природного газу зупинив свою роботу єдиний потужний хімічний завод АТ «Дніпроазот» на Дніпропетровщині. У коментарях журналістам керівництво повідомляло про те, що завод зупиняється на невизначений термін.

Через це, керівники міст України почали задумуватися над тим, де брати рідкий хлор, наскільки вистачить запасів, та чи не починати обмежувати водопостачання. У свою чергу Житомир.info вирішив поцікавитися, чи вистачить Бердичеву, Коростеню, Малину та Новограду-Волинському рідкого хлору для очистки води, та чи буде бігти вода в кранах жителів області безперебійно.

«Водопостачання у місті Бердичеві не буде обмежуватися, буде проводжуватися цілодобове водопостачання. Хлору поки вистачає», - сказав в. о. директора Бердичівського водоканалу Анатолій Ковтонюк.

«Ми чекаємо першого числа, коли вирішиться це питання на державному рівні, тоді будемо приймати рішення. До першого числа хлору вистачає», - сказав головний інженер Коростенського водоканалу.

«Ми не будемо обмежувати водопостачання. У нас дуже великий водозабор, він другий в області по площі, через що вода у нас іде чиста, і ми використовуємо зовсім мало хлору на знезараження», - запевнив мер Малина Олексій Шостак.

«У нас не буде обмежуватися водопостачання. У нас дві свої гіпохлоритні установки, ми гіпохлорит виробляємо і дозуємо воду, ми не залежимо від «Дніпроазоту», - сказала директор КП Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Алла Левицька.

Варто зазначити, що на сайті АТ «Дніпроазот» з’явилася інформація про те, що підприємство готове відновити виробництво рідкого хлору лише при одній умові.

«АТ «Дніпроазот» готове відновити виробництво рідкого хлору, незважаючи на економічні збитки підприємства. Для відновлення роботи хлорної групи цехів АТ «Дніпроазот» нами розглянута необхідність підвищення цін для якнайшвидшого відновлення роботи зазначених цехів підприємства. У зв'язку з цим, нами підготовлено економічне обґрунтування необхідності підвищення цін на вироблену продукцію», - зазначає прес-служба підприємства.

Нагадаємо, у зв’язку із зупинкою «Дніпроазаоту» Житомирський водоканал може забезпечити очистку води рідким хлором до 10 серпня 2018 року. Після цієї дати, за словами керівника КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, підприємство здатне очищати воду гіпохлоритом натрію, однак це зможе покрити приблизно 50% від потреби.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку із заборгованістю за надані послуги з водопостачання та водовідведення серед населення існує загроза припинення водопостачання у м. Новограді-Волинському. Населення боргує майже 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шостак Малин Коростень Бердичів Новоград-Волинський Дніпроазот водопостачання  
Матеріали по темі