Влада

Виробництво рідкого хлору відновлено, – Геннадій Зубко

21 July 2018, 10:08

Виробництво рідкого хлору відновлено. Паралельно йдуть поставки хлору з Румунії.

Про це на своїй сторінці у FB написав віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, – інформує прес-служба віце-прем'єр-міністра України.

За його словами, ще у 2015-2016 роках Укази Президента України Петра Порошенка, одним з яких було уведено в дію рішення РНБО "Про Стратегію національної безпеки України", а іншим - рішення РНБО "Про удосконалення заходів забезпечення захисту об’єктів критичної інфраструктури" чітко встановили функції, повноваження та відповідальність у сфері захисту критичної інфраструктури. Ці питаннями стали основними при вирішенні ситуації з постачанням рідкого хлору.

«Продовжуємо працювати над інструментами, які унеможливлять будь-який вплив на системи забезпечення життєдіяльності. Сьогодні під час засідання комісії ДСНС було розглянуто питання відповідальності керівників органів місцевого самоврядування і керівників приватних та комунальних підприємств за ефективну і безперебійну роботу критичної інфраструктури. Також під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана були прийняті рішення щодо зменшення негативних наслідків розгортання критичних сценаріїв. Дякую всім, починаючи від Президента, який оперативно надав доручення МЗС та посольствам щодо пошуку взаємодії з іноземними виробниками, а також всім, хто негайно включився в роботу: Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, Мінекономрозвитку, АМКУ та Асоціаця «Укрводоканалекологія», - наголосив Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку із зупинкою «Дніпроазаоту» Житомирський водоканал може забезпечити очистку води рідким хлором до 10 серпня 2018 року. Після цієї дати, за словами керівника КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, підприємство здатне очищати воду гіпохлоритом натрію, однак це зможе покрити приблизно 50% від потреби.

У зв’язку із заборгованістю за надані послуги з водопостачання та водовідведення серед населення існує загроза припинення водопостачання у м. Новограді-Волинському. Населення боргує майже 2 млн грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зубко рідкий хлор водоканал  
Матеріали по темі