Політика

Житомирські соратники Олега Ляшка хочуть заборонити «марші рівності» та пропаганду гомосексуалізму

23 July 2018, 13:56

Голова фракції Радикальної партії в Житомирській облраді Ігор Романський підготував проект рішення сесії зі зверненням до президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї.

Проект рішення опублікований на сайті обласної ради 23 липня.

«Глибоку занепокоєність викликає той факт, що до сьогодні влада так і не визначилася з державною стратегією розвитку та підтримки сім’ї. Така стратегія, на нашу думку, повинна базуватися на традиційних для України духовно-моральних християнських цінностях, розумінні сім’ї як законного союзу чоловіка та жінки, які народжують і виховують дітей. Сьогодні є багато факторів, які негативно впливають на моральний стан людей та сімейні стосунки в Україні: сирітство, діти-інваліди та діти з особливими потребами, одинокі матері, неповні сім’ї, неможливість повноцінно реалізувати свої конституційні права на лікування, навчання, житло, соціальний захист, гідний життєвий рівень. Разом з тим, з незрозумілих причин держава надає пріоритетну роль штучно створеній проблемі «дискримінації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією», - зазначається у зверненні.

З метою захисту і розвитку інституту сім’ї депутати облради за ініціативи голови фракції РПЛ просять:

1. Зберегти чинну редакцію статті 51 Конституції України, у якій декларується, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки.

2. Вилучити словосполучення «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» з Кодексу законів про працю України та з інших законів, законопроектів і урядових документів, як такі, що несуть виключно ідеологічне та антинаукове навантаження, та не допустити включення цих словосполучень у нові закони та нормативно-правові акти.

3. Надати відповідні доручення міністерствам та відомствам, якими було ініційовано прийняття «Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року»,переглянути окремі пунктиПлану дій і скорегувати їх відповідно до національних інтересів (видалити наступні пункти: пункт 39, підпункт 5; пункт 64; пункт 105, підпункти 1, 3, 6, 7, 8 і 9; пункт 107, підпункт 9; пункт 121, підпункт 8, як такі, що руйнують інститут української сім’ї).

4. Припинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

5. Виключити з регуляторних правових актів освітньої галузі та з текстів підручників норми і положення про статеве виховання, що ставлять за мету «подолання гендерних стереотипів».

6.Заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури» тощо.

7. Ухвалити Закон України «Про заборону пропаганди гомосексуалізму».

8. Створити Міністерство у справах сім’ї або запровадити інститутУрядового уповноваженого з питань сім’ї. На відповідні посади призначити людей, які відомі своєю відданістю справі захисту інтересів сім’ї та моральності в українському суспільстві.

9. Зупинити процес внесення змін у Конституцію України та інші нормативно-правові акти у частині викривлення дефініцій сім’ї, шлюбу, батьківства, материнства й дитинства.

Звернення планують прийняти на черговій сесії обласної ради 26 липня 2018 року.

До речі, 25 червня цього року прес-служба РПЛ повідомляла, ще фракцією було розглянуте питання, щодо зняття повноважень з голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Житомирській обласній раді Ігоря Романського та одноголосно визначено нового керівника - Павла Чернявського. Втім, станом на 23 липня на сайті обласної ради керівник фракції Радикально партії - Ігор Романський

Нагадаємо, в липні 2017 року депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза (фракція Об’єднання «Самопоміч») також підготувала звернення депутатів обласної ради до президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї, але на розгляд сесії цей проект рішення не виносили і на сайті облради зараз він відсутній.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 17 травня 2018 року настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко від імені Ради церков звернувся до депутатів з проханням підтримати звернення до парламенту, президента та РНБО щодо захисту інституту сім’ї в Україні і перегляду Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людей на період до 2020 року. Депутати більшістю голосів підтримали направлення зазначеного звернення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада РПЛ сімейні цінності гомосексуалізм звернення Романський  
Матеріали по темі