Суспільство

Роботодавці Житомирської області за півроку «попросили» у центрах зайнятості майже 24 тисячі працівників

23 July 2018, 14:44

Упродовж першої половини нинішнього року роботодавці Житомирської області проінформували центри зайнятості про наявність 23,7 тис. вакансій. Кожна четверта пропозиція роботи була на підприємствах переробної промисловості, кожна шоста - у сільському чи лісовому господарстві або в торгівлі.

Про це 19 липня повідомив Житомирський обласний центр зайнятості.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації машин; представників найпростіших професій; кваліфікованих робітників з інструментом та працівників сфери торгівлі та послуг.

Серед кваліфікованих робітників найбільш затребуваними були водії, швачки, трактористи, слюсарі, електрогазозварники, фрезерувальники каменю, електромонтери тощо.

З-поміж працівників сфери послуг стійким попитом користувались продавці, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, соціальні робітники та ін. Високий попит спостерігався на професіоналів та фахівців – бухгалтерів, фармацевтів, лікарів, медичних сестер, вчителів, інженерів різних галузей. У сільськогосподарському секторі існувала потреба в робітниках на лісокультурні (лісогосподарські) роботи, хмелярах та робітниках з догляду за тваринами. Серед найпростіших професій витребуваними були укладальники-пакувальники, комплектувальники проводів, комірники, підсобні робітники, прибиральники, вантажники, сторожі, двірники та кухонні робітники.

Станом на 1 липня 2018 року у базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 3,4 тис. вакансії, що на 15% більше, ніж торік на цю дату. Навантаження на 1 робоче місце складало 4 претенденти з числа безробітних (станом на 1 липня 2017 року – 6).

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив майже 4700 грн. (на 1 липня 2017 року – близько 3800 грн.).

Високий рівень щомісячної винагороди за працю пропонували робітникам з обслуговування та експлуатації устаткування і машин (середній розмір у вакансіях – понад 5200 грн), кваліфікованим робітникам з інструментом (близько 5000 грн) та працівникам держустанов (понад 4900 грн).

Максимум пропонованої зарплати зафіксовано у вакансіях начальника колійного поста (16,7 тис.грн.), головного зоотехніка (15 тис.грн.), інженера з механізації та автоматизації виробничих процесів (13 тис.грн.), піскоструминника (12,5 тис.грн.), оператора склоформувальних машин (12 тис.грн.), водія тролейбуса (11 тис. грн.), комплектувальника проводів (10,5 тис.грн.), технолога (10 тис.грн.).

На 1 липня 2018 року було зареєстровано 14,5 тис. безробітних осіб, що на 9% менше, ніж на відповідну дату минулого року

Нагадаємо, за інформацією головного управління статистики у Житомирській області, середньомісячний розмір допомоги по безробіттю в Житомирській області становить понад 2 тис. грн.

На початку липня 2018 року Житомирський обласний центр зайнятості «малював» портрет типового безробітного Житомирської області: освічена жінка у полудень віку.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2018 житомирянам розповіли про вакансії з зарплатою більше 10 тисяч гривень. Станом на липень цього року на підприємствах області найбільший попит на швачок, трактористів і зварювальників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості вакансія  
Матеріали по темі