Влада

Дітей учасників АТО хочуть звільнити від плати за навчання в ліцеї-інтернаті Житомирської облради

23 July 2018, 17:19

Звільнити від плати за утримання окремих категорій дітей у комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» хочуть на черговій сесії облради.

Відповідний проект рішення сесії 23 липня оприлюднили на сайті обласної ради.

«Звільнити з 1 вересня 2018 року від плати за утримання у комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради такі категорії дітей:

1.1. Учнів класів з поглибленим вивченням фізичної культури.

1.2. Учнів, один із батьків яких захищав/захищає незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав/бере безпосередню участь в антитерористичній операції/операції Об’єднаних сил.

1.3. Учнів, один із батьків яких загинув чи помер, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, беручи безпосередню участь в антитерористичній операції/операції Об’єднаних сил», - зазначається у проекті рішення.

Нагадаємо, цього року в комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» вперше запрацювало спортивне відділення, в рамках якого планували відкрити чотири класи – волейболу, футболу, боротьби та боксу. За інформацією ОДА, 31 учень навчатиметься у 8 та 9 класах з поглибленим вивченням фізичної культури: 11 учнів 8 класу навчатимуться на волейбольному напрямку, 10 учнів 8 класу – на футбольному, 10 учнів 9 класу займатимуться футболом, волейболом та боротьбою.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі від плати за навчання в школах естетичного виховання звільнили дітей військовослужбовців ЗСУ, загиблих при виконанні службових обов’язків, та дітей, батьки яких загинули в АТО, а дітям учасників АТО знизили плату на 50%. Таке рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 15 листопада 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада ліцей навчання діти АТО  
Матеріали по темі