Суспільство

За півроку в Житомирській області більше 6,5 тисяч молодих громадян отримали роботу, – центр зайнятості

26 July 2018, 16:44

За перше півріччя 2018 року статус безробітного в Житомирській області мали майже 10 тис. осіб з числа молоді, що становить 36% від загальної кількості безробітних.

Про це 26 липня інформує відділ інформаційної роботи Житомирського ОЦЗ.

«За цей період 448 випускників отримали послуги державної служби зайнятості, з яких 382 – випускники вищих навчальних закладів та 66 – випускники професійно-технічних навчальних закладів. За сприяння державної служби зайнятості у першому півріччі отримали роботу 6566 молодих громадян, з яких 68% були працевлаштовані оперативно – до набуття статусу безробітного. Близько 10 тис. безробітних з числа молоді отримали профорієнтаційні послуги та майже 24 тис. – школярів та студентів», - йдеться у повідомленні.

«Також близько 500 молодих осіб взяли активну участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру з благоустрою та озеленення територій, зон відпочинку, роботах на об’єктах соціальної сфери, впорядкуванні місць поховань, роботах в архівах з документацією, догляді та наданні допомоги особам похилого віку та особам з інвалідністю та ін. До відома: на 1 липня 2018 року статус безробітного мали 4573 молоді особи, що на 13% менше, ніж на відповідну дату минулого року», - інформують у центрі зайнятості.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією головного управління статистики у Житомирській області, середньомісячний розмір допомоги по безробіттю в Житомирській області становить понад 2 тис. грн.

На початку липня 2018 року Житомирський обласний центр зайнятості «малював» портрет типового безробітного Житомирської області: освічена жінка у полудень віку.

У травні 2018 житомирянам розповіли про вакансії з зарплатою більше 10 тисяч гривень. Станом на липень цього року на підприємствах області найбільший попит на швачок, трактористів і зварювальників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості робота безробіття молодь  
Матеріали по темі