Економіка

У Житомирській області реалізаторам алкоголю та тютюну нарахували більше 11 млн грн штрафів

27 July 2018, 13:12

За зловживання при торгівлі алкоголем і тютюном суб’єкти господарювання Житомирської області заплатять 11,4 млн грн штрафу.

Про це 27 липня інформує сектор комунікацій ДФС у Житомирській області.

«За результатом 130 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів протягом січня-червня 2018 року застосовано фінансових санкцій на суму 11,4 млн гривень. За результатами проведених перевірок встановлено 132 порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією сектора комунікацій ДФС, виявлено 6 фактів реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, 10 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами особам, які не досягли 18 років, 19 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензії та інші порушення.

«Внаслідок перевірок анульовано 7 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 3 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Станом на початок липня цього року кількість діючих ліцензій в області становить 6483, в тому числі 3654 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2829 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами», - поінформували в ДФС.

Як повідомляв Житомир.info, за 5 місяців 2018 року правоохоронці склали 26 адміністративних протоколів за продаж алкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягли 18 років. А також, оштрафували підприємців майже на 90 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС торгівля тютюн алкоголь  
Матеріали по темі