Місто

У дворі в центрі Житомира обгородили стрічкою двоповерховий будинок, у якому обвалилася стіна

31 July 2018, 16:30

31 липня житомирянин надіслав в редакцію Житомир.info фото занедбаного будинку на вулиці Київській, 10. На світлинах видно, що частина однієї зі стін будівлі, яка знаходиться у дворі поблизу телецентру, обвалилася.

Після звернення Житомир.info в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради аварійну будівлю задля безпеки обгородили стрічкою.

Коментуючи ситуацію, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Микола Дідківський зазначив, що нині встановлюється, хто саме є власником приміщення.

«Я був там на місці: будівля не використовується. Вже підготовлено звернення до відповідних органів з метою з’ясування, хто є власником будівлі. Після визначення балансоутримувача будуть сформульовані рекомендації щодо подальшого використання приміщення. Наразі доступ до будівлі обмежено», - зазначив Микола Дідківський.

Він також наголосив, що, хоча будівля й аварійна, без згоди власника неможливо вживати будь-яких заходів.

«Розумієте, ми не можемо навіть знести, хоча вона й аварійна, адже є власник, згода якого необхідна. Треба визначити, хто він є. Будинок цей проходить як «офісне приміщення, яке не використовується» – так він записаний. Не використовується він уже дуже давно. Коли саме обвалилася стіна, я сказати не готовий. Сталося це, швидше за все, через незадовільний технічний стан», - сказав Микола Дідківський.

Нагадаємо, в ніч з 27 на 28 липня в Любарському районі сталося часткове руйнування будівлі гуртожитку Новочорторийського державного аграрного технікуму.

Можлива причина руйнування гуртожитку в Житомирській області – ґрунтові води.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2018 року у Житомирі через обвал стелі у двоповерховому будинку по вулиці Вільський Шлях ледь не загинула жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обвал будинок аварійний будинок  
Матеріали по темі