Місто

Житомирській родині, в якій троє візочників, мер вручив ключі від нової квартири

31 July 2018, 16:54

31 липня мер Житомира Сергій Сухомлин вручив ключі від нової двокімнатної квартири родині Перевєрзєвих. Вона розташована на першому поверсі двоповерхового будинку. Тут дві світлі кімнати, великий коридор, просторі кухня та ванна.

Про це 31 липня інформує сайт Житомирської міської ради.

«Площа квартири – 51 метр квадратний. Загальна вартість ремонту близько 200 тис. грн. Це разом з котлами, дверима, вікнами тощо», – говорить Юрій Мостович, директор фірми «МНС 101», яка займалася переобладнанням соціального об’єкту.

Раніше сім’я з шести людей мешкала в однокімнатній квартирі, площею 29 квадратних метрів. Її отримали ще на початку 90-х років.

«Це особлива родина, яку в Житомирі добре знають. Дружина, донька та одна з онучок Ярослава Перевєрзєва пересуваються на інвалідних візках. Якось він прийшов до мене на прийом і розказав, у яких умовах вони живуть. Ми почали шукати варіанти і виникла ідея зробити реєстр приміщень комунальної власності, які можна переобладнати під житло для таких людей», – розповів міський голова.

За словами Сергія Сухомлина, до нього часто звертаються житомиряни з проханням облаштувати у під’їзді багатоповерхівок пандуси. Проте, не завжди є така можливість.

«До прикладу, якщо мова йде про високий цоколь першого поверху, то нам обраховували проекти пандусів вартістю до 300 тисяч гривень. Краще ці гроші вкласти в ремонт такого нежитлового приміщення і дати людям нову квартиру. За цією програмою ми вже видали кілька квартир. Сьогодні нове житло отримала сім’я Перевєрзєвих. На черзі здача ще чотирьох об’єктів по вулиці Івана Гонти та Паперовому провулку. Хочу подякувати будівельникам, які особливою відповідальністю підійшли до цього об’єкту. Дуже багато часу і зусиль вони витратили, щоб оформити всі проекти та дозвільні документи. Вони прийняли проблеми цих людей, як свої, все робили, як для себе. А родині Ярослава бажаю міцного здоров’я і щастя на новому місці!», – додав очільник міста.

Як повідомляв Житомир.info, на площі 29,5 кв.м у Житомирі проживає родина з п’яти людей, троє з яких пересуваються на інвалідних візках. Щоб хоч якось поліпшити свої житлові умови родина Переверзєвих у 2016 році звернулась до міської влади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин квартира візочники  
Матеріали по темі