Влада

У Житомирській області голова РДА оскаржуватиме рішення суду, який позбавив його водійських прав та оштрафував

1 August 2018, 12:20

6 червня на трасі Київ-Ковель у Житомирській області поліцейські зупинили автомобіль Lanos, під час спілкування з водієм поліцейські встановили, що він керував транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Як з’ясувалося згодом, керував транспортом голова Малинської РДА Дмитро Кисельчук.

«Подія відбулась 6 червня, близько 17 години на 88 км траси Київ-Ковель. Екіпаж патрульної поліції зупинив транспортний засіб марки «Lanos», яким керував даний громадянин. Під час спілкування із водієм патрульні виявили певні ознаки, які вказували на стан алкогольного сп`яніння. Запропонували водієві пройти освідування на драгері, на що водій скористався своїм правом та відмовився», - про це у коментарі Житомир.info розповів речник патрульної поліції Ігор Іванюк.

30 липня у Малинському районному суді було ухвалене рішення про визнання голови Малинської районнної адміністрації Дмитра Кисельчука винним у керуванні автомобілем нетверезим. Відповідно до рішення суду, голову РДА позбавлено можливості керування авто на один рік. Також він має сплатити штраф у розмірі 10 тис. 200 грн. Голова свою вину не визнає та планує подавати апеляцію. 1 серпня у коментарі Житомир.info Дмитро Кисельчук розповів, як розвивалися події.

«Дійсно, я маю подавати апеляцію, бо не згодний з рішенням суду. В процесі розгляду судової справи досліджувалися матеріали, пояснення свідків та відеодокази з нагрудних камер, які знаходяться у поліцейських. У стані алкогольного сп’яніння я не знаходився. Пропозиції про проходження освідування на драгері, а це має робитися в присутності свідків та має бути задокументовано, не було. Відбувалося воно все зовсім по-іншому: зупинили нібито за розмову по телефону, в процесі спілкування сказали, що ми будемо складати на вас постанову за те, що були непристібнутим, і десь пішли. Потім почали зупиняти автомобілі, свідки до мене взагалі не підходили, мені б було дуже доречно, аби вони з’явилися у суді, і можна було б їм поставити нормальні запитання. Вони свідків зупиняли, на відео чітко видно, коли свідок запитує у поліцейського: «Що мені писати?». Поліцейські йому відповідають: «Напишіть, з моїх слів вірно, а інше ми допишемо». Поліцейські у мене запитали адресу. Я йому надав адресу. Запитав: хлопці, ви що робите? «Ми на вас протокол складаємо за відмову». Питаю, за яку відмову, якщо пропозиції не було? «А ми вам пропонували на камеру». Тільки на відео цього немає, коли пропонували. Зупинили мене на 88 км траси Київ-Ковель. Також у протоколі написано, я їм давав техпаспорт, хто є власником автомобіля. І я не знаю, як вони переписували, але вони написали, що власником автомобіля є Малинська РДА, а місце роботи вони написали – відділ освіти. Автомобіль службовий, у нас немає автотранспорту на Малинській РДА, є тільки поламані та стоять в гаражах. Колись цей автомобіль районна рада закупила для відділу освіти, у них два автомобіля, і ми орендуємо цей автомобіль. Я ще вкінці робочого дня поїхав дороги подивитися, і заїхав у район. А на першому відео вони взагалі зняли інший автомобіль», - наголосив голова Малинської РДА.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза (фракція Об’єднання «Самопоміч») звернулася до прокуратури щодо правомірності отримання групи інвалідності керівником Малинської райдержадміністрації та його дружиною.

Як повідомляв Житомир.info, Дмитро Кисельчук на місцевих виборах 2015 року був обраний до Малинської міської ради від Блоку Петра Порошенка, в листопаді цього ж року його обрали секретарем Малинської міськради. В травні поточного року він виграв конкурс на посаду голови Малинської РДА і 21 липня розпорядженням президента був призначений на цю посаду з випробувальним терміном. 2 серпня голова ОДА Ігор Гундич у Малині представив «наймолодшого керівника району»: 9 серпня Кисельчуку випонилося 36 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малинська РДА Кисельчук поліція Іванюк алкоголь  
Матеріали по темі