Події

У 8-річної дитини, яку в Житомирській області ледь не до інвалідності побив батько, медики діагностували перелом плеча та гематоми

2 August 2018, 09:23

На Житомирщині батько зламав руку своїй 8-річній доньці, дитина більше доби трималася зі страшним болем без допомоги медиків.

Лікарям про травму повідомили сусіди, йдеться в сюжеті ТСН.


Лікарняний сніданок Оленка тепер їсть лівою рукою, бо права у гіпсі. Її, як і синці та тілі, дівчинка ховає під кофтинкою і відмовляється розповідати, як усе сталося.

«Дитина могла б залишитися інвалідом на усе життя. Це перелом плеча. В дитини були гематоми на обличчі, спині, тобто дитина була побита батьком», - розповіла заступник головного лікаря Радомишльської центральної районної лікарні Ганна Пиріг.

Мати ще з одною дитиною після інциденту теж забрали на обстеження в лікарню. Жінка каже, що була у хаті, коли старша дитина отримала травму, але як усе сталося – не бачила. Вона припускає, що чоловік не бив дитину, а лиш шарпнув за руку, щоб та не ображала меншу сестричку.

«Говорив, що старша до меншої, набила меншу, то він сварився на неї. Я не знаю, побігла до меншої, бо вона плакала», - розповіла Тетяна Шульська.

Зараз додзвонитися до чоловіка не може навіть вона. Вдома журналісти його не застали, а сусіди розповіли, що саме вони викликали медиків до побитої дитини, коли помітили її на вулиці всю в синцях.

«Альона, а що це в тебе таке з ручкою, наче набряк? А вона каже: це я впала. Нічого не каже, бо вона, видно, його боїться», - розповіла сусідка.

Соціальним працівникам батько таки зізнався, що бив доньку.

«Він зізнався, що він побив цю дитину. Він говорить, що вона нібито душила меншу сестричку. Батько взяв ременя, з його слів, набив старшу дитину, але видно, що там не тільки був ремінь, бо ременем руку не зламав би», - пояснив керівник відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мирослав Жилич.

У районному центрі соціальних служб кажуть, що родина перебувала під їхнім супроводом вже рік, бо діти постійно були недоглянуті, а батько пиячив та дебоширив. Подружжя вже намагалися позбавити батьківських прав, а після цього побиття в родину дітей уже не віддадуть.

«Уже передали документи на позбавлення батьківських прав. Чекаємо рішення суду», - повідомила ювеніальний інспектор Радомишльського райвідділу поліції Олена Осадча.

Мама дівчаток сподівається, що суд стане на їхній бік, а чоловіка захищає.

«Я все зроблю, аби не забирали дітей. Він необережно, він не спеціально ж зробив», - вважає вона.

За травмування доньки проти батька відкрили ще й кримінальне провадження, за котрим йому загрожує три роки тюрми. Дівчатка ж до рішення суду будуть під наглядом медиків.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2018 року в Радомишлі 36-річний батько побив 8-річну доньку та зламав їй руку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Радомишльський район батько лікарня дитина  
Матеріали по темі