Місто

Що потрібно змінити в Житомирі, аби місто стало привабливим для туристів. Опитування

2 August 2018, 12:21

Місцеві чиновники не перший рік говорять про те, що Житомир та область потрібно зробити туристично-привабливими.

Ми вирішили запитати у перехожих, що ж на їхню думку варто додати місту, аби тут не було відбою від туристів.

«Додати зелені», - каже Тарас.

«Для туристів, мені здається, що у Житомирі є багато цікавих місць, про які просто не говорять. Насправді і мурали наші: вони є, їх багато, але про них не говорять і ніхто про них не знає. Також є багато цікавих музеїв. Просто потрібно додавати дійсно більше зелені, розповідати про місця, які у нас є», - додає Оксана.

«Ми з Москви, приїжджаємо кожен рік, тому я можу порівнювати з тим, що відбувається. Треба побільше розваг для дітей, я так вважаю, як мама. Також, щоб люди менше все псували. Тому, що весь цей бруд не дуже привабливий для туристів, які відвідують ваше місто. Хотілося б побажати місту чистоти», - говорить Марина.

«На мою думку – нічого, мене все влаштовує», - ділиться Влад.

«Хотілося, щоб краще виглядали клумби. Наприклад, я була в Харкові – там шикарно. Напевно виділяється багато коштів і видно, що місто доглянуте, а у нас так собі», - відповідає Оксана.


«Мені і так все подобається, як зараз усе міняють, як прикрашають вулиці. Що ж до туристичного напрямку, то у нас є такі пам’ятки, як замки Терещенків, може ними зайнятися, якось їх відреставрувати. Дениші у нас класні, там і санаторій класний, і природа, туди багато людей приїжджає на скелях полазити. Тому потрібно рекламу кращу зробити», - розповідає Олена.

«На що дивляться? На красу, на екзотику, щоб сміття менше було. Щоб привабливе було місто потрібно навести чистоту, дороги зробити, щоб приємно було людям дивитися», - впевнена Неля.

«Ми з Коростеня. Було б круто зробити танцюючі фонтани для діток, ми цього і себе у місті добиваємось, і вам бажаємо», - говорить Дана.

«Максимум для діток усіляких розваг, щоб було куди сходити, на що подивитися, побігати, пострибати на чомусь цікавому», - ділиться Оксана.

«Кожному туристу потрібно дати можливість вільно рухатися, а тут з цим проблема, що маршрутки, що тролейбуси», - каже Роман.

«Ой, дуже багато всього. Я тільки приїхав з-за кордону, тому тут багато всього потрібно змінити. Я приїхав з Нідерландів, сам родом з Вінниці. Як кажуть – з доріг починається все, тому найперше – це дороги. Також не вистачає привітних людей. І в першу чергу – культури, не те, що там музики, мистецтва, адже вже гарно: прапорці, зонтики, класно. Не вистачає людського відношення», - вважає Богдан.

Як повідомляв Житомир.info, при Житомирській міськраді планували створити комунальну установу «Туристичний інформаційний центр Житомир»: відповідний проект рішення сесії був опублікований 6 грудня 2016 року, але рішення так і не ухвалили. Натомість 7 березня 2018 року обласна рада створила комунальну установу «Житомирський обласний Туристичний інформаційний центр».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування туризм турист  
Матеріали по темі