Місто

Містяни скаржаться на відключення газу за борги сусідів, у «Житомиргазі» кажуть – планово-технічні роботи

3 August 2018, 14:45

У житомирських багатоповерхівках почастішали випадки відключення газопостачання начебто за борги сусідніх квартир.

Про це Житомир.info повідомляють читачі. Зокрема, відключали газ у «хрущовках» на Нижній Польовій.

«На Космонавтів, 30 живуть мої батьки. Це п’ятиповерхівка. Днів 5 тому їм відключили газ по стояку. Газівники казали, що це профілактичні роботи, але натякали, що є сусід, який боргує за газ великі гроші. І люди повинні на нього подіяти. Сьогодні (3 серпня, ред.) до обіду газ підключили», - розповів житомирянин Юрій.

«У будинку по вулиці Корольова, 46 а за борги однієї квартири 1 серпня відключили газ по стояку 4 квартирам. Борг у цих людей складає 13 тисяч гривень. Опломбували стояк без будь-якого попередження, не знали ні люди, ні я як голова ОСББ», - розповів 1 серпня голова об’єднання співвласників будинку Андрій Шелестюк.

У коментарі Житомир.info 3 серпня голова ОСББ уточнив, що газопостачання відновили увечері 1 серпня, пояснивши відключення профілактичними роботами.

«Перед тим я домігся прийому в заступника міського голови і наробив багато шуму. Але виникає питання: чому не було ніякої інформації? Чому не попередили мешканців, що газу не буде день, два чи три?», - обурюється Андрій Шелестюк.

За коментарем з приводу відключень Житомир.info звернувся до прес-секретаря ПАТ «Житомиргаз» Катерини Чумак.

«За борги «Житомиргаз» не відключає газ по стояку. Це виключено. Зараз по всьому місту тривають планово-профілактичні роботи з підготовки систем до опалювального періоду. Це часткова заміна застарілих мереж, заміна і змащування кранів з метою безпеки, перевірка герметичності газових систем. Газопостачання відновлюється за умови наявності 100% жителів квартир, у яких було відключення», - пояснила Катерина Чумак.

З її слів, підготовка газових мереж зараз проводиться по всій області.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 31 липня 2018 жителі кількох житомирських будинків перекрили вулицю Велику Бердичівську через відключення від електроенергії. Через це заступник мера Житомира та начальник управління отримали догани, а ще одного мер збирався звільнити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ відключення Житомиргаз  
Матеріали по темі