Політика

Житомирський блогер Муравицький клопотав про продовження судового засідання без двох своїх адвокатів

6 August 2018, 12:20

У Корольовський районний суд м. Житомира 6 серпня знову не з’явилися адвокати обвинуваченого у державній зраді Василя Муравицького.

Про це повідомляє кореспондент Житомир.info з зали засідань.

«Судове засідання продовжується. На засідання не з'явилися адвокати обвинуваченого Андрій Гожий та Андрій Доманський. Василь Муравицький заявив, що навіть за їх відсутності можна проводити засідання. Суд на місці ухвалив продовжити засідання», - розповів журналіст.

Подробиці дивіться в сюжеті

Нагадаємо, 27 липня 2018 року суд переніс засідання у справі житомирського блогера через неявку адвокатів Гожого та Доманського. Тоді Василь Муравицький просив суд перенести засідання через відсутість адвоката Гожого, назвавши його явку обов‘язковою умовою.

Як повідомляв Житомир.info, 27 червня 2018 блогеру змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт на 2 місяці. 18 липня в ГУНП йому одягли електронний браслет.

Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 13 жовтня речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи житомирянина Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду. 29 березня 2018 року суд продовжив блогеру Муравицькому термін тримання під вартою на 60 діб, а перед тим суд двічі переносив розгляд справи по суті через відсутність доступу адвоката блогера Руслана Берещенка до матеріалів кримінального провадження.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький блогер державна зрада суд  
Матеріали по темі