Влада

У Житомирській області оштрафували юристку РДА, яка за 200 тис. грн придбала авто і не вказала про це в декларації

7 August 2018, 09:34

На Житомирщині оштрафовано юриста райдержадміністрації, яка проігнорувала закон, придбавши авто Subaru Outbak за 200 тис. грн і не повідомивши про суттєву зміни у майновому стані.

Про це Житомир.info 6 серпня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, вчинене спеціалістом-юрисконсультом державної установи. Установлено, що головний спеціаліст-юрисконсульт юридичного сектору однієї з районних державних адміністрацій, будучи обізнаною із вимогами антикорупційного законодавства, придбала 14.03.2017 року легковий автомобіль марки Subaru Outbak за 200 тис. грн, однак, взагалі не повідомила про суттєві зміни у майновому стані до НАЗК», - інформує прокуратура.

Своїми діями державний службовець порушила вимоги Закону «Про запобігання корупції», яким передбачено повідомляти про суттєві зміни у майновому стані протягом 10 календарних днів.

Постановою районного суду особу визнали винною у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, та наклали штраф у розмірі 1700 грн.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно суд оштрафував депутата Богунської райради м. Житомира, який на вісім місяців спізнився із поданням декларації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: декларація суд прокуратура  
Матеріали по темі