Місто

Житомирянам з нижньої Польової пояснили, чому в їхніх квартирах третю добу немає газу

8 August 2018, 16:03

У багатоповерхівці по вулиці Вітрука, 57 у Житомирі (нижня Польова) третю добу немає газу.

Про це 8 серпня Житомир.info розповіла читачка.

«На Вітрука, 57 у Житомирі третю добу немає газу. Одні кажуть, що витік, інші - що за несплату боргів. На даний момент 36 квартир без газу. Куди ще звернутися? Допоможіть», - йдеться в електронному листі сайту.

Прес-секретар ПАТ «Житомиргаз» Катерина Чумак у коментарі Житомир.info повідомила, що в будинку дійсно мав місце витік газу.

«Дійсно, за даною адресою більше 30 квартир не мають газу вже третю добу, зараз там працює наша бригада. У рамках підготовки до опалювального сезону там проводилися планово-технічні роботи. Зокрема, було ліквідовано витік газу на зовнішній мережі. Для того, щоб убезпечити будинок від аварійних ситуацій і перевірити герметичність внутрішьобудинкових мереж, проводиться контрольне опресування. Під тиском по трубах іде концентрат повітря, і тоді видно і чутно, де є витік газу. Це саме має перевірятися у квартирах на газових приладах, які давно не перевірялись. Цим пояснюється те, що газівники хочуть потрапити в кожну квартиру для того, щоб завірити документально, що було проведене контрольне опресування, аварійна ситуація ліквідована, і будинок готовий до нового опалювального періоду», - прокоментувала Катерина Чумак.

З її слів, термін підключення мереж будинку до газової мережі напряму залежить від його мешканців, які не повинні ховатися від газівників і дати їм можливість перевірити газові мережі та прокладки.

«Тобто, наразі витік газу ліквідований, але наші працівники ще не були у всіх квартирах. Користуючись нагодою, хочу закликати жителів будинку надати доступ до газових приладів для якнайшвидшого відновлення газопостачання в будинку», - закликала прес-секретар.

Нагадаємо, днями жителі нижньої Польової поскаржилися, що їхні квартири відключають від газу по стояку начебто за борги сусідів. Що відповіли у «Житомиргазі», читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ відключення Житомиргаз  
Матеріали по темі