Суспільство

​Житомирський перевізник скоротив приміський маршрут через вибоїни, в ОДА пообіцяли відремонтувати дорогу

9 August 2018, 13:30

З 6 серпня 2018 маршрутка «Житомир – Городище» не доїжджає до села Некраші Черняхівського району через погану дорогу, люди йдуть до маршрутки пішки більше 3 кілометрів.

Про це Житомир.info розповіла по телефону жителька Некрашів Валентина.

«Я працюю в Житомирі, раненько дістаюся цією маршруткою в місто, а пізно увечері вертаюся. З 6 серпня перевізник Євгеній Савіцький скоротив маршрут, і відтоді вона доїжджає до Троковичів і розвертається. А ці 3,5 кілометрів розбитої дороги відмовляється проїжджати. Каже, хай голова вашої ОТГ, Оліївської, зробить вам дорогу. Дорога камінна і дуже розбита, суцільні бакаї. Ми мусимо йти ці кілометри пішки», - розповіла Валентина.

Перевізник приміського маршруту «Житомир – Городище» Євгеній Савіцький у коментарі Житомир.info підтвердив, що він дійсно скоротив маршрут через поганий стан дороги.

«До цього я попередив пасажирів і сільраду та звернувся з листом до замовника наших послуг, Житомирської ОДА, з листом про те, що з понеділка, 6 серпня, я скоротив маршрут в цілях безпеки пасажирів, бо там просто немає дороги. Маршрутку кидає з боку в бік, люди не можуть втриматися, машини «убиваються». Чи є мені сенс продовжувати перевезення на цій ділянці, щоб потім відповідати за можливі наслідки?» - сказав перевізник.

В ОДА запевнили: лист отримали, міри застосовують, ремонт дороги виконають в найкоротші терміни.

«Ми дійсно отримали лист від перевізника приміського маршруту «Житомир – Городище» про поганий стан дороги від села Троковичі до села Некраші. Повідомлення було ще у п’ятницю, 3 серпня. На сьогодні дане завдання підряднику ДП «Житомирський облавтодор» привести дорогу у належний стан. Щодня ми зідзвонюємося з ними, і як тільки вони завершать свої об’єкти та піде фінансування, вони почнуть ремонтувати цей відрізок. Там дійсно дуже розбита дорога, вимощена бруківкою і кілька років тому підсипана відсівом, через що утворилися ще більші ями. Згідно з договором між ОДА і перевізником, при загрозі безпеці пасажирів перевізник має право скасувати або відмінити маршрут, попередивши про це замовника», - прокоментував Житомир.info заступник начальника - в. о. керівника управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Валерій Ясинецький.

Нагадаємо, у січні 2018 року подібна ситуація була в Коростенському районі: перевізник скоротив автобусний рейс, і вчителі та учні були змушені щодня долати близько 8 км пішки. Невдовзі маршрут був відновлений, а посадовці проїхалися разом з перевізником, щоб переконатися, що дорога в нормальному стані.

Житомир з населеними пунктами району з’єднують 57 приміських автобусних маршрутів, на яких працюють приватні перевізники. Хто який маршрут обслуговує, можна подивитися тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА дорога ремонт маршрутка  
Матеріали по темі