Економіка

Від початку року платники Житомирської області сплатили понад 198 млн грн військового збору

10 August 2018, 11:01

З початку року платники військового збору з Житомирської області на допомогу армії сплатили понад 198 мільйонів гривень.

Про це 10 серпня інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Протягом семи місяців 2018 платники податків Житомирщини перерахували до державного бюджету 198,4 млн грн військового збору. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 39,9 млн гривень. За липень надійшло 28,6 млн грн, що на 4,1 млн грн більше проти минулого року», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Зокрема, до таких доходів належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна та інші доходи. Платниками військового збору є фізичні особи - резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Збір зараховується до державного бюджету. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5%.

Як повідомляв Житомир.info, за півроку на допомогу армії платники податків Житомирської області спрямували понад 169 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС податок військовий збір  
Матеріали по темі