Економіка

Працівникам житомирської лікарні зайво виплатили майже 300 тис. грн єдиного соцвнеску, - Держаудитслужба

13 August 2018, 11:05

Під час ревізії Центральної міської лікарні № 2 м. Житомира виявлено порушень, що призвели до втрат на 717 тис. грн.

Про це 13 серпня повідомила прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності Центральної міської лікарні № 2 м. Житомира за період з 01.01.2013 по 30.11.2017. Під час проведення контрольного заходу виявлено порушень, що призвели до втрат на загальну суму 717 тис. грн. Зокрема, виявлено зайву сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму майже 287 тис. грн. Крім того, через непроведені розрахунки за надані послуги клінічних випробувань та видані бланки особистих медичних книжок працівникам підприємств, установ та організацій лікарня втратила доходів на суму більш як 120 тис. грн»,- інформує Держаудитслужба.

Через включення підрядними організаціями до актів прийому-передачі завищених обсягів виконаних робіт зайво сплачено майже 47 тис. грн, через недотримання вимог законодавства, що регулює оплату праці, зайво нараховано та виплачено заробітної плати та премії на суму 81 тис. грн, внаслідок чого зайво сплачено єдиного соціального внеску понад 21 тис. грн. Ще понад 41 тис. грн установа переказала приватному суб’єктові господарювання за фактично ненадані послуги з упровадження на робочих місцях програмного забезпечення.

Ревізією встановлено й інші порушення, що призвели до втрат: відшкодування витрат на відпуск медикаментів за безоплатними рецептами, лікування потерпілих від злочинних діянь без відшкодування таких витрат, списання майна тощо. Загальна сума таких порушень – 120 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено відшкодування виявлених порушень, що призвели до втрат, на суму понад 116 тис. грн.

«За недотримання законодавства з фінансових питань складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення. Керівництву лікарні надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень. До установи застосовано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області та УСБУ в Житомирській області», - поінформувала прес-служба.

Нагадаємо, на червневій сесії Житомирської міської ради мер Сергій Сухомлин говорив, що віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко особисто займається питанням наближення отримання субвенції з держбюджету, щоб медичні працівники Житомира могли вчасно отримати зарплату. Гроші за липень 2018 житомирські медики мали отримати за рахунок зменшення дотації на освіту. У медичних закладах Житомирської області, які перейшли на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», лікарі отримали перші підвищені зарплати.

Як повідомляв Житомир.info, за 7 місяців 2018 року роботодавці Житомирської області спрямували до державних соціальних фондів 2,78 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитор лікарня Держаудитслужба  
Матеріали по темі