Влада

Конфлікт, скандал і мордобій у кожній маршрутці: заступник мера Житомира про можливі наслідки постанови суду

15 August 2018, 09:55

Не виключено, що наслідком постанови апеляційного суду від 14 серпня 2018 року про незадоволення апеляційної скарги виконкому Житомирської міської ради на рішення Корольовського суду м. Житомира про часові обмеження безкоштовного проїзду для пільгових категорій, буде конфлікт, скандал і мордобій у кожній маршрутці.

Про це у коментарі Житомир.info 15 серпня сказав «транспортний» заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук, відповідаючи на запитання, якими будуть дії влади після постанови апеляційного суду.

«Дії влади будуть максимально направлені на те, щоб захистити соціально незахищені категорії громадян. Кроки окремих громадян, активістів, суддів, які під виглядом благих намірів їх позбавляють, ми намагатимемось присікти, тому що трактування у кожного своє. Якщо хтось вважає, що це велика перемога і вони комусь відстояли право, то, на наше переконання, вона позбавили цього права 50 тисяч житомирян. Зокрема, мова йде про найвагомішу і найбільш незахищену категорію населення – пенсіонери за віком. У жодному законі України їм такого права не було надано (безкоштовно їздити в маршрутках у певний час, ред.), і рішення виконкому, коли чи не в єдиному місті України їх возив безкоштовно і комунальний транспорт, і приватні перевізники, хай з часовими рамками, ми вважаємо забезпеченням цієї пільги. Коли сьогодні це скасовано, і зараз в кожній маршрутці буде конфлікт, скандал і мордобій, то я не знаю, кого таким чином захистили і кого перемогли в цьому протистоянні», - вважає посадовець.

На думку Дмитра Ткачука, треба розділяти буквоїдство і гучні заголовки в новинах і реальну ситуацію, з якою стикнеться кожен пенсіонер щоранку.

«Тариф ніхто не скасовує, і кому це тепер вигідно? Пенсіонерів вони не возять, але возять всіх по 5? То чиї права захистили цим рішенням? Якщо ми подавали рішення комплексно, і накладали, окрім тарифу як вигоди для перевізників, і зобов’язання для них, то тепер виходить, зобов’язання для них скасовується, а все решта залишається. І чим більше пафосу роздуватимуть з цього рішення суду, тим більше проблем воно даватиме цим людям в реальному житті», - вважає Дмитро Ткачук.

За даними заступника мера, міська рада готуватиме документи для подання касаційної скарги до Верховного Суду України та прийматиме свої рішення, щоб «право на пільговий проїзд соціально незахищених громадян було реалізоване в тій мірі, наскільки його можна реалізувати».

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня 2018 Житомирський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу виконавчого комітету Житомирської міської ради на рішення Корольовського суду м. Житомира від 29 березня 2018 року. У жовтні 2017 депутат Богунської районної ради м. Житомира Микола Череднік (фракція УКРОП) оскаржував у суді рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 13 жовтня 2017 року щодо пільгового проїзду.

Нагадаємо, 13 жовтня 2017 міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн. Також рішенням виконкому в угоди з перевізниками внесли доповнення щодо перевезення за власний кошт вісьми категорій пільговиків. Пунктом 2 в міських маршрутках встановлювався час для перевезення пільгових категорій громадян з 10.00 до 16.00. Рішення виконкому почало діяти з 19 жовтня 2017.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка проїзд пільговик  
Матеріали по темі