Місто

Водоканал обурений: серед боржників є відомі в Житомирі підприємці, політики і громадські діячі

22 August 2018, 12:48

Загальна заборгованість населення перед КП «Житомирводоканал» станом на 1 серпня 2018 року сягнула 31,4 млн грн. При цьому 10,4 млн грн – це нарахування останнього місяця. Прострочена заборгованість становить 21 млн грн.

Про це 22 серпня повідомило КП «Житомирводоканал».

«Таку заборгованість утворили 33535 абонентів-боржників. Послугами з централізованого водопостачання користуються 99582 абоненти, тобто все ж таки 66 % споживачів своєчасно, кожного місяця проводять розрахунки», - інформують у водоканалі та зазначають, що «є така категорія громадян, яка взагалі звикла не сплачувати по рахунках і фактично живе за кошти громади міста».

КП «Житомирводоканал» наводить ось таку статистику:
- 497 абонентів мають борг від 5 до 10 тис. грн (середня заборгованість 6863 грн);
- 273 абоненти – від 10 до 20 тис. грн ( середня заборгованість14127 грн);
- 111 абонентів накопичили борг понад 20 тис. грн ( середня заборгованість 28930 грн).

Є абоненти, борг яких сягає понад 40 тис грн. На підприємстві зазначають, що у боржників, за рішенням суду можуть заарештувати будь-яке майно, а якщо сума боргу перевищує розмір десяти мінімальних зарплат, виконавча служба має право в рахунок боргу продати на аукціоні єдине житло боржника.

«Найбільше обурення викликає той факт, що не платять за рахунками й далеко не найбідніші мешканці. Серед боржників є відомі в Житомирі підприємці, політики і громадські діячі. Інформацію щодо таких боржників підприємство обов’язково оприлюднить в наступній статті», - акцентує прес-служба водоканалу.

Як повідомляв Житомир.info, у «Житомирводоканалі» нарікають, що через боржників не можуть якісно надавати послуги, й опублікували перелік будинків з найбільшими боргами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал  
Матеріали по темі